Raičević: I mi imamo ekipu za respekt

0 komentar(a)
FK Mladost, Foto: FK Mladost
FK Mladost, Foto: FK Mladost
Ažurirano: 02.07.2015. 08:11h

Nefči je veliki favorit protiv Mladosti u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope - i po budžetu, i po vrijednosti fudbalera, i po evropskoj reputaciji...

No, Mirko Raičević, pojačanje Podgoričana, fudbaler koji je prije samo tri mjeseca u ukrajinskoj ligi igrao protiv Šahtjora, Dnjepra, Dinama iz Kijeva, samouvjereno tvrdi:

"I Mladost ima ekipu za respekt!

Mileta Radulović na golu, dva Miloša Radulovića, Lakić i Pejović u defanzivi, Raičević i Lagator kao zadnji vezni, Đurišić, Igumanović kao krila, Šćepanović iza špica, te Vuković kao jedini pravi napadač - bio je predviđeni sastav Mladosti za duel na „Bakal areni” u Bakuu, danas u 18 sati po našem vremenu.

Razlika je samo u tome što će povrijeđenog Šćepanovića najvjerovatnije zamijeniti Novović, no bez obzira - pola igrača iz prve ekipe Mladosti ima evropsko iskustvo, igralo je u inostranstvu ili važne internacionalne mečeve.

"Vjerujemo u sebe, želimo povoljan rezultat", dodaje Raičević.

Letom preko Istanbula, fudbaleri Mladosti doputovali su u Baku, gdje ih je u „zemlji vatre” dočekalo izuzetno sparno vrijeme, uz tri sata vremenske razlike.

Odiseja „crvenih đavola” u 1. meču kvalifikacija za Ligu Evrope teško da je mogla da bude teža, osim da je protivnik Vest Hem, ali u timu Nikole Rakojevića vjeruju da su sposbni da iznenade.

"Upoznali smo protivnika, koji je dosta jak, u pitanju je klub sa velikim budžetom i sa puno stranaca, među kojima su Španci, Brazilci... Doveli su Kurbanova, koji je prošle sezone bio drugi strijelac lige, igra za reprezentaciju Azerbejdžam. Vjerovatno ni oni nisu na vrhuncu forme, jer imaju puno novih fudbalera", ističe Raičević.

U Mladosti su više okrenuti sebi:

"Poštujemo protivnika, ali vjerujemo u sebe. U ekipi vlada odlična i zdrava atmosfera, što je vrlo važan adut", zaključuje iskusni vezista.

Utakmica se igra u 21 sat po azerbejdžanskom, tri ranije po našem vremenu, a sudi Ali Palabrik iz Turske.

Bonus video: