Martać za Evropu

"Drago mi je što moj, da tako kažem povratak trenerskom poslu, kreće baš iz Crne Gore. U Podgorici sam kao igrač proveo pet nezaboravnih godina, stekao puno prijatelja. Ništa mi nije nepoznato - poznajem klub, poznajem ljude, poznajem mentalitet", kazao je Martać
55 pregleda 0 komentar(a)
Zeta, Foto: Danilo Mitrović
Zeta, Foto: Danilo Mitrović
Ažurirano: 01.07.2015. 12:49h

Zeta je počela pripreme za novu sezonu, predstavila novog trenera - Miodraga Martaća, te najavila otklon od borbe za opstanak, koja je bila pratilac prvog crnogorskog šampiona u minule dvije sezone.

Šta više, Golubovčani žele da se vrate tamo gdje su 2007. i 2012. napravili pravi bum - u Evropu, prvo u kvalifikacijama za Ligu šampiona (čuveni mečevi sa Glazgov Rendžersom), a onda i u kvalifikacijama za Ligu Evrope (plej-of protiv PSV Ajndhovena).

Iako u zvaničnom dijelu konferencije za novinare to nije predstavljeno baš tako, Zeta u predstojećoj sezoni želi da puca na visoko.

"Prioritet će biti afirmacija mladih igrača, kao i u prethodne dvije godine. Ništa se u Zeti ne radi slučajno, napravili smo petogodišnji projekat u kojem je prioritet stvaranje fudbalera. Znam da nije lako istovremeno praviti igrače i tim, te juriti rezultate, ali mislim da je Miodrag Martać pravi čovjek za to", najavio je sportski direktor Zete Jugoslav Lambulić.

Martać, nekadašnji fudbaler Budućnosti i Sutjeske, preuzima Zetu nakon četvorogodišnje pauze od trenerskog posla. Prije toga je vodio Zemun, Borac iz Čačka, te mlađe kategorije u Fudbalskom savezu tada zajedničke države sa Srbijom.

"Drago mi je što moj, da tako kažem povratak trenerskom poslu, kreće baš iz Crne Gore. U Podgorici sam kao igrač proveo pet nezaboravnih godina, stekao puno prijatelja. Ništa mi nije nepoznato - poznajem klub, poznajem ljude, poznajem mentalitet. Hvala mom menadžeru Ivanu Adžiću, koji je potencirao da krenem baš iz Crne Gore", kazao je Martać, koji je posljednji put poslom boravio u Crnoj Gori još kao trener Zemuna, 2005. godine, na meču protiv Budućnosti pod Goricom (1:1, avgust 2005).

Jednako atraktivna imena i u stručnom štabu - Martaću će pomagati bivši fudbaler, trener i direktor Zete Dejan Roganović, te još jedna legenda kluba Nenad Brnović, koji je završio igračku karijeru.

"Zeta je protekle dvije sezone imala oscilacija, vjerujem da više nećemo doći u situaciju da se borimo za opstanak. Dobrim radom i zalaganjem doći će pobjede, a sa pobjedama je sve lakše - imate publiku, imate medije, igrači napreduju brže", kazao je Martać.

Novi igrač Zete je vezista tima iz šampionskih dana, Darko Marković. Stigli su i Stefan Radovanović (igrao u Mornaru) i Darko Bjedov (Inđija), ali broj igrača koji je trenutno na probi nagovještava da proces stvaranja tima tek počinje.

Zetu su napustili Burzanović, Dujković, M.B.Radulović, Rajović, Dabetić, Kopitović i Peruanci Himenes i Durand.

Bonus video: