Crnogorac "vlada" Arabijom

Ne mogu da obećam titulu, jer Saudijska Arabija ima klupske velikane, kao što su Al Nasr i Al Ahli, ali bi svaki plasman iznad desete pozicije bio vrijedan kao titula.
3 komentar(a)
Nebojša Jovović, Foto: Privatna arhiva
Nebojša Jovović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 30.06.2015. 12:45h

Malo je crnogorskih trenera koji rade u inostranstvu, bilo gdje, još manje onih koji ostave značajniji trag.

Nebojša Jovović, nekadašnji fudbaler Budućnosti, kasnije i trener, direktor..., treba da počne drugu sezonu na klupi Hadžera iz Saudijske Arabije.

Prva je bila briljantna - ne samo da je izboren opstanak, koji je bio jedina želja vlasnika, već je plasmanom na 10. poziciju ostvaren najveći uspjeh u istoriji kluba osnovanog davne 1950. godine.

Jasno, Jovović je ekspresno produžio ugovor, a nakon ljetnjeg odmora u Podgorici, danas se sa saradnicima vraća u Al Hasu gdje ga čekaju kao Boga...

"Kreće druga sezona, želimo ponovo najveći uspjeh u istoriji kluba. To bi bio plasman na još bolju poziciju od 10. iz prošle sezone", kaže Jovović.

"Ne mogu da obećam titulu, jer Saudijska Arabija ima klupske velikane, kao što su Al Nasr i Al Ahli, ali bi svaki plasman iznad desete pozicije bio vrijedan kao titula".

Jovović je internacionalnu trenersku karijeru počeo 2012. godine kao pomoćnik Miodraga Radulovića u kuvajtskoj Kazmi, a prošlog ljeta je dobio priliku da radi samostalno, i to u najvećoj zemlji arapskog poluostrva. Šansu je iskoristio...

"Nadam se da ćemo biti još bolji. Neće biti lako, čeka nas borba sa velikanima, a otišla su nam i dva igrača koja su ostvarila milionske transfere i donijela klubu i finansijsku satisfakciju, osim rezultatske - dodaje 40-godišnji trener.

Hadžer ulazi u novu sezonu igrački konkurentan da makar ponovi prošlogodišnji rezultat.

"Doveli smo nekoliko pojačanja, a našoj javnosti je najpoznatiji nekadašnji igrač Krasnodara i BATE Borisova, Srbin Nemanja Tubić. Već je igrao Ligu šampiona u Evropi, vjerujem da će biti dobro pojačanje", zaključuje Jovović.

Dres Hadžera u prošloj sezoni nosio je nekadašnji štoper Sutjeske i Budućnosti Đorđije Đikanović.

Otvorio put petorici naših trenera

Ne samo da je za 12 mjeseci u Saudijskoj Arabiji Nebojša Jovović stekao fudbalsko ime, već je i otvorio put drugim crnogorskim trenerima. I to čak petorici! Zasada...

Njegov prvi pomoćnik je Marko Jovanović, nekadašnji trener mlađih kategorija Budućnosti, dok su mlađe kategorije kluba prošle sezone vodili Vesko Stešević i Vladan Tomić (sada je u Budućnosti pomoćnik Miodraga Vukotića).

Ove sezone, Jovović vodi sa sobom još dvojicu naših trenera - Minju Prelevića, koji će mu pomagati u radu sa prvom ekipom, kao i trenera golmana Zorana Banovića.

Bonus video: