Rakojević: Nefčiju prednost samo u iskustvu

Rakojević zbog povrede leđa najvjerovatnije neće moći da računa na Marka Šćepanovića: "Ne vjerujem da ćemo rizikovati sa njim", kaže trener Podgoričana
1 komentar(a)
Rakojević, Foto: Estadio Deportivo
Rakojević, Foto: Estadio Deportivo
Ažurirano: 30.06.2015. 11:35h

Letom preko Istanbula fudbaleri Mladosti kasno večeras sletjeće u Baku, gdje će će u četvrtak u 21 sat po lokalnom, a 18 po našem vremenu, igrati protiv Nefčija prvu utakmicu 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Rival je neugodan - ekipa koja u svojim redovima ima Brazilce, Španca i Paragvajca, ali okosnicu ekipe ipak čine Azerbejdžanci.

Nefči je prošle sezone bio na korak od plasmana u grupnu fazu Lige Evrope, ali je u plej-of rundi, nakon dvije "lude" utakmice, eliminisan od Partizana sa 5:3 u ukupnom skoru.

Bilo je to prije tačno 10 mjeseci, no te utakmice nisu od velike koristi Nikoli Rakojeviću.

"Ta ekipa Nefčija nema mnogo veze sa ovom današnjom", kaže trener Mladosti, ističući da će njegova ekipa morati da se prilagođava - u hodu.

"U odnosu na posljednju zvaničnu utakmicu prošle sezone, Nefči ima čak šest novih fudbalera u prvoj postavi. To je skoro nova ekipa. Imamo snimke od prošle sezone, gledali smo, ali nam to neće puno pomoći".

Podgoričani će zbog toga morati da pokažu jedan specifičan kvalitet...

"Moraćemo da se upoznajemo sa rivalom tokom utakmice. Moraćemo da budemo spremni da brzo reagujemo. Ako osjetimo neke slabosti, da pokušamo da ih brzo iskoristimo".

Nefči je favorit u svakom pogledu - po budžetu, rosteru, rejtingu, ali Rakojević kaže:

"Ne želim da im dam nijednu prednost osim u iskustvu, jer svakog ljeta igraju evropske utakmice".

"Želim da odigramo vjerujući u sopstvene kvalitete. Bez obzira što to, u ovom momentu, neće biti ni blizu našeg maksmuma, vjerujem u povoljan rezultat", kaže Rakojević.

Ni Mladost nije neiskusna - Raičević, Vuković, Igumanović, Šćepanović, Lakić, Đurišić... igrači su koji su igrali dosta evropskih utakmica, bili čak i značajni akteri... Slično je i sa trenerom Rakojevićem, koji je prije dva ljeta odveo Mladost do 3. kola kvalifikacija za LE.

Šćepanović ne igra zbog povrede leđa

No, jedan problem pred Baku - Marko Šćepanović je otputovao u Azerbejdžan sa povredom leđa i vjerovatno neće biti u stanju da igra.

"Šćepanović je sa nama, ali ne vjerujem da ćemo rizikovati. Ne želimo da počne, a da u 15. minutu mora da bude zamijenjen", ističe Rakojević.

I bez jednog od najvažnijih i najiskusnijih igrača, Podgoričani protiv favorita traže dobar rezultat pred revanš u Crnoj Gori 9. jula.

Bonus video: