Besplatan ulaz na Budućnost - Jurmala

Kapije stadiona pod Goricom biće širom otvorene za navijače u utakmici 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, protiv letonskog Spartaksa iz Jurmale u četvrtak veče u 20.30 časova
0 komentar(a)
Varvari, Foto: Luka Zeković
Varvari, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.06.2015. 19:02h

"Nova" Budućnost - sa novim sportskim direktorom Antom Drobnjakom i novim trenerom Miodragom Vukotićem, ali za sada sa istim igračima - pokušaće da animira publiku u prvom evropskom meču ove sezone.

Kapije stadiona pod Goricom biće širom otvorene za navijače u utakmici 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope, protiv letonskog Spartaksa iz Jurmale u četvrtak veče u 20.30 časova.

Budućnost je u posljednjih nekoliko sezona imala, blago rečeno, očajnu posjetu na domaćim utakmicama, što je bio vjeran odraz stanja u klubu, te igre na terenu.

Nije bilo drugačije ni prošlog ljeta u kvalifikacijama za Ligu Evrope, kada su Podgoričani zbog rekonstrukcije terena pod Goricom oba evropska meča igrali u Nikšiću, od kojih jedan, zbog kazne Uefe, i pred praznim tribinama.

Godinu ranije Budućnost nije ni igrala Evropu, jer nije imala licencu, što znači da je posljednji evropski meč "plavih" u Podgorici bio sada već legendarni meč sa poljskim Slaskom 2012, zapamćen po velikim navijačim neredima.

Podgoričani protiv Letonaca igraju strahovito važne mečeve - eventualni prolaz pripunio bi klupsku kasu za dodatnih 210 hiljada eura (ukupno 410 hiljada) i vjerovatno donio dvomeč sa novosadskom Vojvodinom u 2. kolu kvalifikacija, što bi uljepšalo evropsko klupsko ljeto u Podgorici. Novosađani prethodno moraju da eliminišu MTK iz Budimpešte.

Budućnost je za 1. kolo kvalifikacija prijavila Darka Nikača, koji je trenutno jedino pojačanje i moći će da igra protiv Spartaksa.

Bonus video: