Hidink više nije selektor Holandije

"De Telegraf" navodi da se Hidink odlučio na ovakav potez poslije serije slabih rezultata i da će njegovo mjesto do kraja kvalifikacija za Euro preuzeti Deni Blind, dosadašnji član stručnog štaba "oranja"
0 komentar(a)
Gus Hidink, Foto: Reuters
Gus Hidink, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.06.2015. 18:01h

Holandija će kvalifikacije za Evropsko prvenstvo završiti bez Gusa Hidinka, nakon što je 68-godišnji trener riješio da se povuče sa mjesta selektora, prenosi "De Telegraf".

Hidink je prošle godine nakon Mundijala u Brazilu na klupi zamijenio Luja van Gala, ali je njegov drugi mandat u reprezentaciji trajao mnogo kraće nego što je bilo planirano.

"De Telegraf" navodi da se Hidink odlučio na ovakav potez poslije serije slabih rezultata i da će njegovo mjesto do kraja kvalifikacija za Euro preuzeti Deni Blind, dosadašnji član stručnog štaba "oranja".

Holanđani se muče u kvalifikacijama (trenutno su na trećem mjestu u grupi A koje vodi u baraž), bitka za odlazak u Francusku će trajati do samog kraja, a "lale" su sa Hidinkom na klupi u 10 utakmica pobijedile u pet.

Hidink je nedavno rekao da nije zadovoljan rezultatima i da će ubrzo donijeti odluku o budućnosti, a sada je ostalo još samo da Fudbalski savez Holandije (KNVB) i zvanično objavi da je došlo do promjene na klupi.

Bonus video: