Čeh predstavljen u Arsenalu

Dosadašnji čuvar mreže Čelzija je predstavljen na "Emirejtsu" nakon što je Arsenal platio "plavcima" 15 miliona eura za transfer
2 komentar(a)
Petr Čeh, Foto: Twitter/Arsenal
Petr Čeh, Foto: Twitter/Arsenal
Ažurirano: 29.06.2015. 15:23h

Petr Čeh u Arsenalu! Informacija je posljednih dana bila najavljivana kao gotova stvar, a londonski klub je danas sve ozvaničio i doveo golmana koji bi mogao da bude jedna od ključnih figura u borbi za trofeje.

Dosadašnji čuvar mreže Čelzija je predstavljen na "Emirejtsu" nakon što je Arsenal platio "plavcima" 15 miliona eura za transfer.

"Uzbuđen sam što sam postao dio Arsenala. Kada je Arsen Venger pričao sa mnom o ambicijama koje klub ima i na koji način vidi moju ulogu u timu, odluka da dođem je bila veoma laka. Smatram da i dalje imam dosta toga da pružim fudbalu, a što se tiče želje ona je ista kao i na startu karijere. Gladan sam uspjeha", rekao je Čeh za zvanični sajt.

Zadovoljstvo dolaskog češkog golmana nije krio ni Venger.

"Čeh je igrač kojeg pratimo i želimo odavno i oduševljen sam što je konačno sa nama. Godinama unazad se dokazao kao jedan od najboljih golmana na svijetu. Nema sumnje da će nam ojačati ekipu", kazao je Venger.

Igrači Arsenala su redom na društvenim mrežama izrazili zadovoljstvo zbog dolaska Čeha, a najoriginalniji je bio napadač Teo Volkot, koji se prisjetio da je prvi gol u dresu "tobdžija" dao upravo dosadašnjem golmanu Čelzija.

Duhovit je bio i Čehov odgovor Volkot.

"Srećan sam što se to neće ponoviti", napisao je golman na Tviteru.

Kako prenose čileanski mediji, Arsenal bi narednih dana trebalo da dovede još jedno veliko pojačanje - riječ je o Arturu Vidalu.

Navodno, Vidal će potpisati odmah nakon Kopa Amerike, a Arsenal će Juventusu platiti 30 miliona eura.

Bonus video: