Martines potvrdio da ide u Atletiko Madrid

0 komentar(a)
Džekson Martines, Porto, Foto: Reuters
Džekson Martines, Porto, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.06.2015. 10:01h

Prošle nedjelje je vijest objavio portugalski list „O Žogo”, u toku ove nedjelje je stigla zabrana predsjednika kluba, ali je napadač Porta Džekson Martines potvrdio gdje će igrati naredne sezone - u Atletiko Madridu.

Martines je izjavio da će po završetku Kopa Amerika, gdje je eliminan u četvrtfinalu od Argentine na penale, postati novi član Atletika poslije transfera vrijednog 35 miliona eura, koliko i iznosi otkupna klauzula u njegovom ugovoru sa Portom.

"Sve je završeno, ostaću još malo na odmoru sa porodicom posluhe čega idem u Madrid da se upoznam sa novim klubom. Veoma sam uzbuđen što sam napravio takav korak u karijeri. Očekuje me novi izazov i nadam se da ću poslije Falkaa postati drugi Kolumbijac koji je u Atletiku ostavio dubok trag", rekao je Martines novinarima poslije utakmice protiv Argentine.

Martines je prošle sezone bio najbolji strijelac portugalskog šampionata sa 21 golom, a još 11 je postigao u ostalim takmičenjima.

Martines je bio blizu prelaska u Milan, čak je i predsjednik Porta Pinto Da Kosta izjavio da je izabrao "rosonere", ali se odlični napadač na kraju ipak opredijelio za Atletiko.

Kolumbijac je u Portugal stigao ljeta 2012. godine iz meksičkog Čiapasa za sumu od pet miliona eura.

Prethodno je nosio dres Independijentea iz Medeljina.

Bonus video: