Argentina nakon penala izbacila Kolumbiju za plasman u polufinale

1 komentar(a)
Argentina, Foto: Reuters
Argentina, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.06.2015. 07:35h

Argentina se pridružila Čileu i Peruu u polufinalu Kopa Amerike, a za plasman u polufinale boriće se protiv boljeg iz duela između Brazila i Paragvaja, koji je na rasporedu večeras u 23:30 časova.

"Gaočosi" su u četvrtfinalu nakon boljeg izvođenja penala sa 5:4 izbacili Kolumbiju.

Golova nije bilo u regularnih 90 minuta, a kako se na Kopa Americi ne igraju produžeci (to će jedino biti slučaj u finalnom duelu), pristupilo se odmah izvođenju jedanaesteraca.

Nakon što su svi pogodili u prve tri serije, promašio je Kolumbijac Luis Murijel.

Na drugoj strani je uzvratio Lukas Biglia, a nakon revije promašaja na obje strane (Kamilo Suniga, Markos Roho, Heison Muriljo) pobjednički pogodak je snažnim udarcem u donji lijevi ugao postigao Karlos Teves, i zvanično povratnik u Boku juniors, nakon dvije uspješne sezone u Juventusu.

"U fudbalu postoje prilike za revanš", izjavio je Teves, čiji je promašaj u penal seriji prije četiri godine u četvrtfinalu Kupa Amerike bio odlučujući u porazu Argentine od Urugvaja.

Što se tiče regularnog dijela meča, Argentinci su bili mnogo bliži postizanju gola.

Desetak minuta prije kraja, Argentinci su dva puta pogodili okvir gola, prvo Banega, a potom i Otamendi...

"Ne mogu ni da zamislim kako bi bilo da danas govorim pred vama da smo izgubili, a to ne bi bilo uopšte fer", rekao je selektor Argentine Herardo Martino.

“Nadam se da možemo da nastavimo ovako da igramo, ali da postižemo više golova. Kontrolisali smo meč svih 90 minuta, oni su imali samo jednu opasniju priliku. Golman Ospina je vjerovatno bio njihov ključni igrač. Nije bilo fer što smo morali da šutirali penale, ali bilo je tako", dodao je Martino.

Golman Ospina spasavao je Kolumbijce, a pomogao je i sudija koji je bez adekvatnih kazni dopuštao njihovu grubu igru.

"Argentina je odigrala odličnu utakmicu, dok smo mi imali puno problema u prvom poluvremenu. Gubili smo loptu, pokušavali da raširimo igru, ali nije uspjelo. Popravili smo se u nastavku, stvorili neke šanse, ali je Argentina bila mnogo bolja, iako žalimo što smo eliminisani", rekao je 65-godišnji selektor Kolumbije Hose Pekerman.

Bonus video: