Pekerman: Mesi je najbolji fudbaler na svijetu

0 komentar(a)
Pekerman, Foto: Beta/AP
Pekerman, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.06.2015. 12:31h

Selektor Kolumbije Hose Pekerman rekao je danas da je igrač Argentine Lionel Mesi najbolji fudbaler na svijetu.

Reprezentacije Argentine i Kolumbije noćas će igrati u četvrtfinalu Kupa Amerike u Čileu.

Mesi na tom turniru ne pruža očekivane partije, ali je Pekerman rekao da je fudbaler Barselone najopasniji igrač Argentine.

"Mesi je jednostavno najbolji fudbaler na svijetu, a Argentina na Kupu Amerike igra isto kao što je igrala na Svjetskom prvenstvu. Takođe, selektor Herardo Martino uvodi nove elemente u njihovu igru", rekao je Pekerman, prenijeli su britanski mediji.

Pekerman će imati problema sa sastavom tima zbog povreda i suspenzija igrača, pa će duel sa Argentinom propustiti Karlos Baka, Karlos Sančes i Edvin Valensija.

"Nije prvi put da se susrećemo sa takvim problemima. Navikli smo da se nosimo sa takvim teškim situacijama i radujemo se dobroj utakmici. Želimo da igramo, imamo talentovane igrače na svakoj poziciji", rekao je Pekerman.

El mundo: Meksički narko kartel iza "Mesija i prijatelja"

Prijateljske utakmice koje su igrane pod imenom "Mesi i prijatelji" služile su za pranje novca meksičkog narko kartela, objevio je "El mundo deportivo" tvrdnje zaštićenog svedoka, koji je u zatvoru u SAD pod zaštitom Agencije za borbu protiv narkotika (DEA).

Utakmice koje istražuje američko i špansko pravosuđe igrane su 2012. i 2013. godine.

Kako tvrdi zaštićeni svedok, iza cijele operacije pranja novca od droge - tako što su se kupovale fiktivne ulaznice za mečeve, stajao je meksički kartel "Los Valensija".

Kako prenosi El mundo, utakmice su se igrale u organizaciji Fondacije Leo Mesi, koju je tada vodio njegov otac Horhe, mada nije dokazano da je porodica slavnog fudbalera uopšte znala za veze tih mečeva sa narko kartelom.

Bonus video: