Het-trik Gerera, Peru izbacio Boliviju i plasirao se u polufinale

0 komentar(a)
Paolo Gerero, Foto: Reuters
Paolo Gerero, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.06.2015. 07:55h

Peru će u ponedjeljak biti rival domaćina Čilea u polufinalu Kopa Amerike - Peruanci su u četvrtfinalu porazili Boliviju sa 3:1, "na krilima" Paola Gerera.

Nakon što u grupnoj fazi nije postigao ni gol, napadač brazilskog Flamenga je bio trostruki strijelac na meču, u 21, 23. i 75. minutu.

Počasni gol za Boliviju postigao je Marselo Moreno u 84. minutu iz penala, a kraj utakmice obilježio je manji sukob između igrača dvije ekipe.

Sa tri gola protiv Bolivije, Gerero se izjednačio se na vrhu liste strijelaca Kopa Amerike sa Arturom Vidalom iz Čilea, ali se sa ukupno 24 gola popeo na drugo mjesto vječite liste strijelaca peruanske reprezentacije, iza Teofila Kubiljasa.

"Igramo sve bolje i bolje. Nije bilo mnogo onih koji su vjerovali u nas prije početka turnira, ali smo još jednom dokazali da smo dobar tim", rekao je Gerero.

Peru je i prije četiri godine u Argentini stigao do polufinala, ali je poražen od domaćina 2:0. U meču za treće mjesto, Peruanci su savladali Venecuelu sa 4:1 (Gerero je postigao het-trik).

U preostala dva četvrtfinala igraju Argentina - Kolumbija i Brazil - Paragvaj.

Bonus video: