Nejmar: Zašto sam suspendovan? Ni zbog čega!

"Ostao sam da sačekam sudiju i samo ga pitam zašto sam dobio crveni karton. Odjednom se pojavila gomila redara, policija. Mislili su da sam nervozan, da želim da napadnem sudiju"
7 komentar(a)
Nejmar, Foto: Reuters
Nejmar, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.06.2015. 13:31h

Brazilac Nejmar suspendovan je sa daljeg takmičenja na Kopa Americi zbog navodnog vrijeđanja sudije Enrikea Osesa po završetrku duela sa Kolumbijom u grupi.

"K..... sine, želiš preko mog imena da zaradiš slavu", navodno su bile riječi koje su asa Barselone koštale četiri meča, po "tarifi" Južnameričke fudbalske konfederacije.

No, u razgovoru za brazilski "Žornal Nasional", Nejmar je pokušao da objasni da je, zapravo - nevin.

"Šta se dogodilo u tunelu? Ništa se nije dogodilo. Ostao sam da sačekam sudiju i samo ga pitam zašto sam dobio crveni karton. Odjednom se pojavila gomila redara, policija. Mislili su da sam nervozan, da želim da napadnem sudiju. A ja sam samo želio da ga pitam zašto mi je dao crveni karton".

Nejmar je isključen po završetku duela sa Kolumbijom jer je neposredno nakon posljednjeg zvižduka napucao loptom u glavu Kolumbijca Murinja, nakon čega se sukobio sa protivničkim napadačem, Bakom.

Zbog toga je dobio jedan meč suspenzije, ali mu je kazna odrapljena na četiri utakmice nakon što je stigao izvještaj iz tunela.

Nejmar je uvjeren da njegovi saigrači mogu i bez njega do titule u Čileu.

"Brazil ima puno velikih fudbalera i reprezentacija nije samo Nejmar. Uvjeren sam da mogu do titule".

Brazilci će u subotu u četvrtfinalu igrati sa Paragvajem, a u slučaju prolaska u polufinalu će se sudariti sa boljim iz duela Argentina - Kolumbija.

Bonus video: