Mladost ugrabila Mirka Raičevića

Mladost je bukvalno ispred nosa Budućnosti uzela njenog nekadašnjeg kapitena, pokazavši još jednom da je u ovom trenutku mnogo ozbiljniji klub
61 pregleda 1 komentar(a)
Mirko Raičević, Foto: Http://www.fpl.ua/
Mirko Raičević, Foto: Http://www.fpl.ua/
Ažurirano: 21.06.2015. 10:36h

Minulih dana trenirao je sa ekipom Budućnosti, od danas je zvanično član Mladosti - nekadašnji ljubimac navijača "plavih" Mirko Raičević u narednoj sezoni nosiće crveni dres.

Mladost je tako ispred nosa preotela Budućnosti njenog nekadašnjeg kapitena, pokazavši još jednom da je u ovom trenutku mnogo ozbiljniji klub.

Raičević (33 godine) vraća se iz inostranstva, gdje je za razliku od mnogih igrača koji su u njegovo vrijeme otišli iz crnogorskog fudbala ostavio zavidan trag.

Punih sedam godina igrao je u ukrajinskoj ligi, standardno nastupajući za Zarju, Černomorec i Hoverlu. U ligi koja ima Šahtjor iz Donjecka, Dnjepar i Dinamo Kijev, odigrao je skoro 100 utakmica - što je fantastična brojka. Upisao je i tri nastupa za crnogorsku reprezentaciju, a bio je starter u prvom, istorijskom meču protiv Mađarske 2007.

Sada se vraća da iskustvom i prepoznatljivom harizmom pomogne ekipi Nikole Rakojevića u predstojećim evropskim iskušenjima, a potom i na domaćoj sceni.

Raičević se, naravno, prvo javio klubu u kojem ostavio najveći trag, čiji je dres nosio od 2003. do 2008. godine, od kojeg se oprostio titulom šampiona i uz ovacije navijača...

Kako se u Budućnosti, međutim, ovih dana bukvalno ne zna "ko pije a ko plaća", Raičeviću nije preostalo ništa drugo nego da prihvati poziv Mladosti, kluba čiji je dres takođe nosio u mlađim kategorijama, a iza čijeg stadiona je i odrastao, na Cvjetinom brijegu.

"Nemam šta da krijem, prije pet dana sam se dogovorio sa ekipom Budućnosti, upravom i trenerom koji je tada bio aktuelan, Goranom Perišićem, smatrao sam da je povratak pod Goricu logičan slijed događaja, ali dolaskom novog trenera Miodraga Vukotića za mene nije bilo mjesta. Stigao je poziv Mladosti, predsjednik kluba je kratko i jasno predočio planove i odmah smo se dogovorili", kazao je Raičević.

Smatra da može još dosta da pruži...

"Nisam istrošen igrač, prije samo dva mjeseca sam igrao protiv Dnjepra, Šahtjora, Dinama... Vjerujem da ću biti od pomoći Mladosti", dodaje popularni Ćiro.

Mladost je prije dva dana dovela još dva igrača - Blaža Igumanovića iz Sutjeske i nekadašnjeg beka Zete Miloša M.Radulovića.

Budućnost? Pojačanja još nema, Raičević je trebalo da bude najzvučnije ime...

Bonus video: