Želim da se što prije vratim u nacionalni tim

„Od ranije poznajem samo kapitena Matića, ostale sam tek sad upoznao i mogu da kažem da su momci prva liga i veliki profesionalci", kaže bivši fudbaler Grblja
131 pregleda 4 komentar(a)
Branislav Janković, Foto: Www.fkcukaricki.rs
Branislav Janković, Foto: Www.fkcukaricki.rs
Ažurirano: 21.06.2015. 10:24h

Sjajne igre u Grblju lasnirale su Branislava Jankovića u jednog od vođa mlade selekcije Crne Gore i omogućile mu da debituje za seniorski tim, a onda se 23-godišnjem vezisti dogodilo nešto najgore što jednom fudbaleru može da se desi - nesporazum sa upravom Grbljana ostavio ga je cijelu polusezonu bez takmičarskih utakmica.

Janković je prije nekoliko dana potpisao za Čukarički, superambiciozni beogradski klub koji će uskoro nastupiti u kvalifikacijama za Ligu Evrope, i našao se na novom početku...

„Prvi kontatakt sa Čukaričkim bio je prošlog mjeseca preko sportskog direktora Vladimira Matijaševića. Imao sam ponuda iz Slovenije i još nekoliko srpskih klubova, ali sam prihvatio Čukarički, jer mislim da je ovo jedan od najstabilnijih klubova u regionu, sa visokim ambicijama. Potrudiću se da vrlo brzo opravdam njihovo povjerenje”.

Prvi utisci po dolasku u Beograd?

„Uslovi su vrhunski. Klub je izuzetno profesionalan. Vidio sam stadion i sve ostale sadržaje i mogu da kažem da sam odušeljven. Nisam dugo bio u Beogradu, jer smo odmah krenuli na pripreme u Austriji. Zasada imam stan u blizni stadiona što mi trenutno odgovara. U Beogradu sam sa djevojkom, imam nekoliko prijatelja i to će mi svakako pomoći da lakše funkcionišem”.

Saigrači, trener, stručni štab...?

„Od ranije poznajem samo kapitena Matića, ostale sam tek sad upoznao i mogu da kažem da su momci prva liga i veliki profesionalci. Odmah su me svi prihvatili, često razgovaram sa najiskusnijima u ekipi koji mi objašnjavaju kako sistem funkcioniše. Na meni je da budem profesionalac, da maksimalno radim na svakom trenigu, da poštujem sve što se od mene zatraži i nadam se da ću se brzo izboriti za mjesto u ekipi”.

Kakvi su uslovi na pripremama u Austriji?

„Nisam očekivao da je ovako savršeno. Vjerujte mi da ne pretjerujem. Idealna temperatura, ponekad pada kiša, ali to nije ni najmanji problem. Od hotela, do Spa centra, terena i izolacije - sve je na vrhunskom nivou. Na treninge idemo i vraćamo se biciklima, što je za mene nešto novo i zanimljivo”.

Očekuješ li da ponovo dobiješ poziv za reprezentaciju Crne Gore?

„U reprezentaciji sam debitovao u maju prošle godine protiv Slovačke. Poslije toga sam odigrao još dva meča, protiv Irana prijateljski i protv Švedske u kvalifikacijama za EP. S obzirom na to da nisam igrao u klubu, logičino je da nisam mogao dobiti poziv za dalje utakmice. Jedna od ambicija mi je da se što prije vratim u nacionalni tim. Mislim da to zaslužujem i to ću dokazati u narednom periodu. Prije A reprezentacije, odigrao sam kompletan ciklus za mladu reprezentaciju i bio dio omladinske selekcije Crne Gore. Vjerujem da ću ostvariti kontinuitet”, zaključuje Janković.

Otkada je otišao Maslovar, Grbalj ne funkcioniše na visokom nivou

Branislav Janković objašnjava zašto u protekloj polusezoni nije igrao za Grbalj:

„Razlog su bile nesuglasice sa predsjednikom Carevićem. On me je ucjenjivao da neću igrati u proljećnom dijelu ako ne produžim ugovor, što se i dogodilo. Mnogo sam izgubio. Sadašnji sportski direktor Dragan Pićan je pokušao da pronađe rješenje i hvala mu na tome. Bilo je teško gledati sve to sa strane. Ali, na kraju je i to prošlo, pronašao sam odgovarajući klub za nastavak karijere. Zahvalio bih se bivšem treneru Aleksandru Nedoviću, takođe bivšem treneru Marku Vidojeviću i Miljanu Radoviću. Takođe bih se zahvalio i bivšem sportskom direktoru Grblja Nenadu Maslovaru i mogu da kažem da je njegovim odlaskom klub mnogo izgubio i da ne funkcioniše na visokom nivou. Ne bih da zaboravim i ljude oko kluba, krenuvši od ekonoma, do onih koji su zaduženi za održavanje terena. Na kraju bih spomenuo sekretarIcu Ivanku Rašković kao sjajnu ženu i velikog profesionalca. I njoj dugujem veliku zahvalnost”, kaže Janković.

Bonus video: