"Kondogbija-derbi" pripao Interu!

Inter će Monaku za ovog vezistu platiti 35 miliona eura (plus bonusi), a Kondogbija će imati platu od četiri miliona po sezoni
8 komentar(a)
Žofri Kondogbija, Foto: Reuters
Žofri Kondogbija, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.06.2015. 16:42h

"Derbi dela Madonina" se pretvorio u "Kondogbija-derbi", Milan i Inter su posljednjih desetak dana vodili veliku bitku za potpis veziste Monaka i na kraju je pobijedio - "crno-plavi" velikan!

Žofri Kondogbija će najkasnije u ponedjeljak postati novi vezista Intera nakon što su pregovori oko transfera bili poput telenovele.

Prvo je Inter bio blizu, potom je u četvrtak Milan dao ozbiljniju ponudu koju je Monako prihvatio (između 30 i 35 miliona eura), da bi danas konačno Roberto Manćini napravio razliku - Inter je pojačao ponudu na 35 miliona eura (plus bonusi) i "kneževi" više nisu mogli da se brane.

Navodno, u svemu je bila vjerovatno ključna i volja igrača koji je Manćiniju još prije nekoliko dana dao obećanje da će doći, a italijanski trener potom zaprijetio čelnicima da je spreman i da napusti klupu ako ne dobije Francuza, nakon što mu je izmakao Jaja Ture.

Kondogbija će potpisati petogodišnji ugovor i po sezoni će imati platu od četiri miliona eura. To će ga učiniti najskupljim fudbalerom "nerazura" u ovom trenutku...

Interu će tako Kondogbija biti treće pojačanje nakon što je dogovorio dolazak dvojice štopera - nakon Kopa Amerike će potpisati Brazilac Žoao Miranda iz Atletiko Madrida i Hejson Muriljo iz Kolumbije (član Granade).

Dolazak Kondogbije i potrošeni novac gotovo sigurno znači da će Inter morati i da prodaje, a u ovom trenutku jedini igrač koji ima visoku cijenu je Mateo Kovačić, s obzirom na to da odlazak Maurija Ikardija ne dolazi u obzir.

Za Hrvata je zainteresovan Liverpul i čitav posao bi mogao da bude gotovo za 25 miliona eura.

Ovo je treći najveći transfer Intera u istoriji, nakon dolaska Kristijana Vijerija (plaćen je 99 miliona lira, danas oko 46 miliona eura) i Ernana Krespa - Argentinac je Laciju plaćen 45 miliona u dvije rate (35+10).

Bonus video: