Čelnici Mornara žele stabilnog prvoligaša, a ne baraž-stresove

Uprava Mornara najavljuje stabilizaciju na svim nivoima
0 komentar(a)
Mornar, Foto: Vesko Belojević
Mornar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 20.06.2015. 11:27h

Neki povoljniji vjetrovi duvaju „Topolicom“. Bar je tako najavljeno iz uprave FK Mornar.

Prošle sezone je ostvaren zacrtani cilj - opstanak, iako teže neko što se očekivalo, a u barskom prvoligašu su odlučni u namjeri da se u predstojećoj sezoni mnoge stvari promijene.

Akcenat će biti stavljen prije svega na stabilno finansiranje kluba, poboljšanje uslova za razvoj sopstvenog kadra iz omladinskog pogona, te dovođenje u klub Barana koji igraju za druge klubove.

Čelni ljudi kluba, na čelu sa predsjednikom Zoranom Srzentićem, zahvalni su svim sponzorima koji su Mornar ove sezone ispratili na pravi način.

Za razliku od nekih drugih timova, iako je bilo problema u finansiranju, svim igračima i stručnom štabu su isplaćene sve plate. Nešto što sigurno nije bila praksa u prethodnom periodu.

Svaki uspješan klub mora iza sebe imati i uspješne mlađe selekcije. Upravo zbog toga su u Mornaru odlučni u namjeri da se posebna pažnja posveti mlađem pogonu.

Već praktično deset godina, Barani nisu iznjedrili igrača koji bio bio oslonac i stub seniorskog pogona. Zato će se, kako je istaknuto, dodatan napor uložiti u taj vrlo bitan segment kluba.

Cilj je i dovođenje nekoliko iskusnih i provjerenih igrača, naročito u „bolnim“ linijama tima - prioret je dovođenje klasnog napadača, te dva vezna igrača koja će pomoći u kreaciji.

Želja je i da se sačuvaju ključni igrači, na čelu sa golmanom Sašom Ivanovićem.

Sve ovo bi moglo biti dobra najava za brojne navijače Mornara koji su možda u prethodnom periodu izgubili povjerenje u klub koji vole.

Bonus video: