"Petarda" protiv Bolivije, Čile sa prvog mjesta u četvrtfinale (video)

0 komentar(a)
Aleksis Sančes, Foto: Reuters
Aleksis Sančes, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.06.2015. 09:45h

Čile je "petardom" protiv Bolivije (5:0), u trećem kolu grupe A, ovjerio prolaz u čertvrtfinale Kopa Amerike kao prvoplasirana u grupi, čime je ekipa reagovala na najbolji način nakon incidenta i vožnje u pijanom stanju Artura Vidala.

I uoči meča sa znalo da su oba tima u četvrtfinalu, ali je Čile bio motivisaniji, pa je već u 3. minutu je došao do vođstva, kada je Aranguis na najbolji način iskoristio akciju u kojoj su učestvovali Medel i Vargas.

Prije 2:0, Aleksis Sančes je pogodio prečku, a onda napadač Arsenala u 29. minutu iskoristio centaršut Valdivije, bacio se i glavom udvostručio prednost svog tima.

Čile je u nastavku igrao bez Sančesa i Vidala, tempo utakmice je opao, ali je Čile postigao još tri gola.

U 61. minutu Aranguis je dao svoj drugi gol na asistenciju Enrikesa, u 79. minutu je Gari Medel povisio na 4:0, a tačku na meč stavio je Raldes autogolom za konačnih 5:0.

"Danas smo postigli pet golova, i ekipa mora da nastavi da igra napadački, ali moramo biti isbalansirani kada budemo igrali sa jačim timovima od Bolivije. Ali, da bismo pobjeđivali i u narednim utakmicama, moramo da igramo ovako dobro", rekao je selektor Čilea Horhe Sampaoli.

Protivnik domaćinu u četvrtfinalu biće jedan od trećeplasiranih timova – ostaje da se vidi da li iz grupe B ili C (a po trenutnom stanju na tabeli to su Urugvaj ili Venezuela), dok će Bolivija igrati sa drugoplasiranim iz C grupe.

"Sjajno je što idemo dalje. Treba da se skoncentrišemo na sljedećeg rivala i pokušamo da nastavimo da pišemo istoriju", izjavio je selektor Bolivije Maurisio Soria.

Ekvador je pobijedio Meksiko 2:1, što je Boliviju i poslalo dalje, ali ne bi da su oslabljeni Meksikanci izvukli bod.

Bolanjos je u 26. minutu donio prednost Ekvadoru, a u 57. minutu Valensija je povisio 2:0. Himenes je smanjio iz penala u 64. minutu, a Meksikanci su pokušavali do kraja da dođu do velikog povratka, ali nije im uspjelo kao protiv Čilea (3:3).

Ekvador kao trećeplasirani čeka završetak u ostalim grupama, ali ima slabu gol razliku (4:6), pa teško da će proći grupu kao jedan od dva najbolja trećeplasirana. Naime, konkurenti Urugvaj i Venezuela imaju pozitivnu gol razliku...

Bonus video: