Suspendovan četiri meča, kraj takmičenja za Nejmara!

6 komentar(a)
Nejmar, Foto: Reuters
Nejmar, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.06.2015. 08:45h

Brazil će do kraja Kupa Amerike igrati bez Nejmara! As Barselone je, naime, suspendovan na četiri utakmice zbog crvenog kartona koji je dobio poslije meča sa Kolumbijom, kada je "napucao" loptom Pabla Armera, a poslije se sukobio sa Karlosom Bakom.

Nejmar je kažnjen i novčano sa 10 hiljada dolara.

Suspenzija od četiri meča znači da Nejmar neće moći da igra do kraja turnira, čak i ako se tim Karlosa Dunge plasira u finale.

Nejmar, koji je bio ljut zbog velikog broja nekažnjenih oštrih startova na njemu, tokom utakmice je bio dobio žuti karton, koji ga je bio eliminisao iz posljednje utakmice u grupi protiv Venecuele, a za ispad nakon duela sa Kolumbijom dobio je još jednu utakmicu suspenzije.

Međutim, Južnoamerička fudbalska konfederacija nakon pregledavanja snimke drastično je povećala kaznu na četiri utakmice suspenzije za Nejmara, s obzirom na to da se na snimku gužve koja je uslijedila nakon što je "napucao" Armera, vidi da je glavom udario suparnika.

Takođe, sudij Oses prijavio je Nejmara u svom izvještaju, u kojem navodi da ga je dočekao u tunelu pred svlačionicom i vrijeđao.

"Najgore od svega je što je Nejmar nakon meča sačekao sudiju u tunelu i vrijeđao ga, što je uticalo na strožiju kaznu. To je predstavljalo akt agresije, pa je dobio više mečeva suspenzije", objasnio je visinu kazne Alberto Lozada, član Disciplinske komisije.

Brazil ima pravo žalbe na odluku Južnoameričke fudbalske konfederacije.

Bonus video: