Šampion u pogonu: Na žrijebu žele makar sebi ravnog

Pojačanja za još bolji Rudar - stigli Ivan Knežević, Radule Živković, Miroje Jovanović, Mirko Radišić i Denis Sopo
1 komentar(a)
Rudar, Foto: Vijesti
Rudar, Foto: Vijesti
Ažurirano: 19.06.2015. 19:26h

Da titula osim materijalnog efekta, mnogo znači i na organizacionom, ubuduće i na takmičarskom planu, potvrđuje i primjer šampiona države pljevaljskog Rudara.

Naime, jučerašnja prozivka potvrdila je da su „rudari“ praktično prelažali „dječje bolesti“ kada su ekipu formirali zbrda-zdola i u minut do 12. Ovog puta (skoro) sve se zna mnogo ranije i na vrijeme.

Stigla su pojačanja, oni koji su trebali da idu otišli su, finasijska konstrukcija je uglavnom zaokružena, pa stručnom štabu ostaje da na miru sprovede pripreme i uspješno odradi dva predstojeća zadatka, po jedan na evropskoj i domaćoj sceni.

Na prvoj i zahtjevnijoj cilj je preskakanje makar jedne prepreke, a na drugoj odbrana osvojenog u prethodnom šampionatu.

Dakle, pod Golubinju su stigli Ivan Knežević, Radule Živković (jedini od novajlija prisustvovao prozivci, ostali će se priključiti za dan-dva), Miroje Jovanović, Mirko Radišić i Denis Sopo. Otišli su Vujačić,

Butorović, Talović i Otsuki koji se baš i mogu pohvaliti pretjeranom minutažom, dok će se tek narednih dana znati više detalja oko budućeg statusa Mijuškovića i Japanca Kata, koji imaju šansi za inostrani angažman.

"Mislim da je Rudar i u ovoj pauzi pokazao da stasava u veliki klub. Na sve pozitivno iz prošlog prvenstva nadovezao se dobro odrađen posao u dosadašnjem toku prelaznog roka, pa zaista nema razloga da se ne nadamo dobrim stvarima u narednoj sezoni. Što se tiče Evrope, volio bih da nas zapadne neki nama ravan klub pa da pokušamo proboj u sljedeću rundu, dok na domaćoj sceni ambicije ostaju nepromijenjene, vrh tabele je ono što nas interesuje", jasan je kapiten Rudara, Nedeljko Vlahović.

Žrijeb kvalifikacija za Ligu šampiona obaviće se 22. juna. Pljevljaci, koji su u nepovlašćenoj grupi ekipa, igraće prvu utakmicu 15. jula.

Stručni štab će, za početak, moći da računa na tridesetak igrača, među kojima je i nekoliko talentovanih omladinaca i kadeta. Pomoćnog trenera Vuka Bogavca (u odsustvu šefa struke Mirka Marića obavio prozivku) raduje činjenica da je okosnica prošlogodišnje ekipe tu, te da pojačanja obećavaju još jednu uspješnu sezonu.

"Biće tako ako budemo dobro radili narednih dana i sedmica. Očekuje nas naporan posao i zbog evropskih, a potom i iskušenja u nacionalnim takmičenjima, gdje treba braniti osvojeno i još jednom dokaziovati da je Rudar, s pravom, najtrofejniji crnogorski klub. Treniraćemo u Pljevljima do 28. juna, a onda otići u Kučevo kod Požarevca gdje ćemo najvjerovatnije sačekati prvu utaknmicu u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Kako god, biće naporno jer nam je zaista stalo da na pravi način reprezentuijemo i klub i grad i državu", kaže Bogavac.

Poslije četiri giodine u Mladosti, novi „rudar“ postao je iskusni desni spoljni Radule Živković. Nije se, kaže, dvoumio kada se ukazala prilika da dođe pod Golubinju.

"Rudar je naš najtrofejniji klub, aktuelni šampion, ekipa prepoznatljiva po sjajnoj atmosferi i drugarstvu, pa ne treba posebno naglašavati koliko me raduje što postajem član jednog takvog kolektiva. Vjerujem da je pred mama, uz malo sreće na žrijebu, lijep period u Evropi, kao i uspješna jesen kada počnu prvenstvena nadmetanja. Trudiću se maksimalno da obezbjedim mjesto u ekipi i svemu dam pun doprinos", kaže Živković.

Za sada će trenirati 30 igrača

Za sada (ili dok se ne završi prelazni rok) treniraće: Radanović, M. Jelovac, Kaltak, Pepić (golmani), Damjanović, Sekulić, Tomašević, Gačević, Vuković, Gordić, Golubović, Đurić, Nestorović, Jovović, Brnović, Ivanović, Vlahović, Noma, Bambur, Reljić, Čolović, Hadžiosmanović, Zečević, Bulatović, S. Jelovac, Knežević, Živković, Jovanović, Radišić, Sopo.

Bonus video: