Šarkić podnio ostavku, Miodrag Vukotić novi trener

Novoizabrani predsjednik Skupštine kluba, Srđan Raičević, odlučio je da prvo izabere trenera, pa tek onda upravu.
140 pregleda 2 komentar(a)
Miodrag Vukotić, Foto: Danilo Mitrović
Miodrag Vukotić, Foto: Danilo Mitrović
Ažurirano: 19.06.2015. 16:21h

Pod Goricom nisu čekali novu upravu da bi postavili novog trenera - Miodrag-Miki Vukotić, nekadašnji strateg Mladosti, postavljen je danas za novog trenera Budućnosti.

"Čast je biti trener Budućnosti, kluba u kojem sam ponikao, kluba u kojem sam bio kapiten", kazao je Vukotić, koji je potpisao ugovor na godinu plus godinu.

Dosadašnji trener Dragan Radojičić otišao je prije nekoliko dana, iako mu ugovor ističe tek 1. jula. On nije želio da čeka - dio uprave koji mu je tokom burnih aprilskih dešavanja pružio podršku već se bio dogovorio sa Vukotićem, dok drugi dio odranije nije bio za njega.

Ko je onda i na koji način postavio Vukotića, kada je uprava i dalje podijeljena?

Dogodilo se to na neobičan način - doskorašnji predsjednik Borda direktora Bojan Šarkić podnio je ostavku, isto je uradio i član uprave Nikola Ristić, pa je dio uprave koji je nekada bio za Radojičića, a sada za Vukotića (Aleksandar Vuković, Aleksandar Jeknić i Miroslav Mališić) imao većinu da postavi novog trenera. Sjednici na kojoj je imenovan Vukotić prisustvovao je novoizabrani predsjednik Skupštine kluba Srđan Raičević.

Za sada nije poznat status trećeg iz uprave koji je nekada bio sa Šarkićem i Ristićem, legende kluba Nikole Jovanovića.

"Nakon godinu dana uspješne saradnje između FK Budućnost Podgorica i trenera Dragana Radojičića, već sada bivši trener nije izrazio želju za produžetkom ugovora. Treneru Radojičiću želimo da se zahvalimo ovim putem na saradnji i svemu onom što je uradio u prethodnoj sezoni i da mu poželimo sreću u nastavku karijere", kaže se u saopštenju kluba.

Očekuje se da će Podgoričani 30. juna na sjednici Skupštine dobiti novu upravu, ostaje da se vidi da li će "preživjeti" ko od postojeće garniture.

Novoizabrani predsjednik Skupštine, Raičević, tako je odlučio da prvo izabere trenera, pa tek onda upravu.

A da li će nova uprava 30. juna tražiti novog trenera? Vjerovatno ne, ali s obzirom na to šta se u posljednjih nekoliko godina dešavalo u nekada najvećem crnogorskom klubu, nijednu opciju ne treba izostaviti.

Vukotić, nekadašnji fudbaler Budućnosti, Zete, Vojvodine, internacionalac u Italiji, Švajcarskoj i Austriji, predvodio je Mladost u periodu od 2010. do 2013. godine. Od tada je bez angažmana.

On je čak 18. trener Budućnosti u nezavisnoj Crnoj Gori!? A prošlo je devet godina...

"Ne plaši me taj podatak, jer se od Budućnosti uvijek traži najbolje. Imaćemo najviše ciljeve, treba da se poklopi dosta stvari - da svi budemo privrženi istom cilju, ali vjerujem da ćemo Budućnosti vratiti prepoznatljivi šmek i brend", kaže Vukotić.

Na prvom treningu Vukotića i poznata lica - nekadašnji kapiten Mirko Raičević i nekada najbolji strijelac, Admir Adrović.

Oni (još) nisu novi članovi Budućnosti.

Bonus video: