Čak 53 slučaja pranja novca u vezi FIFA

Švajcarski tužilac je takođe rekao da ne isključuje mogućnost da u budućnosti ispita predsjednika Svjetske fudbalske federacije Sepa Blatera i generalnog sekretara Džeroma Valkea
0 komentar(a)
FIFA, Foto: Beta/AP
FIFA, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.06.2015. 11:37h

Švajcarski državni tužilac Mihael Lauber saopštio je danas da su banke ukazale na 53 slučaja mogućeg pranja novca u sklopu njegove istrage u vezi sa određivanjem domaćina svjetskih fudbalskih prvenstava 2018. i 2022. godine.

Lauber je rekao da su izvještaji o "sumnjivim bankarskim transakcijama" dobijeni na osnovu propisa koji sankcionišu pranje novca.

Švajcarski tužilac je takođe rekao da ne isključuje mogućnost da u budućnosti ispita predsjednika Svjetske fudbalske federacije Sepa Blatera i generalnog sekretara Džeroma Valkea.

U prvom obraćanju medijima otkako je prije tri sedmice Švajcarska pokrenula sopstvenu istragu u vezi sa Fifa, Lauber je izjavio da je taj slučaj "ogroman i složen".

Lauber nije želio da razgovara o rokovima u vezi sa slučajem prilikom određivanja domaćina svjetskih fudbalskih prvenstava 2018. i 2022. godine.

Za domaćine su određeni Rusija odnosno Katar.

Bonus video: