Od egzibicije protiv Rome do debakla u Sevilji: Sedam promjena u igri Reala

„Marka“, kojoj je „kraljevski klub“ najvažniji „klijent“, odmah je analizirala debakl u Andaluziji i izdvojila sedam razloga zašto je tim Đulena Lopetegija za svega sedam dana prešao put od egzibicije protiv Rome (3:0) do nemoći protiv „rohiblankosa“
69 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Reala, Foto: Reuters
Fudbaleri Reala, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.09.2018. 15:03h

Real rijetko gubi u Primeri, a još rjeđe onako kao sinoć na „Sančes Pishuanu“, kada je bio potpuno nemoćan protiv Sevilje (0:3).

„Marka“, kojoj je „kraljevski klub“ najvažniji „klijent“, odmah je analizirala debakl u Andaluziji i izdvojila sedam razloga zašto je tim Đulena Lopetegija za svega sedam dana prešao put od egzibicije protiv Rome (3:0) do nemoći protiv „rohiblankosa“.

1. Pitanje preciznosti

Preciznost je jedna od ključnih stvari u fudbalu. Statistika dva meča briše ikakve dileme. Protiv Rome, Real je šutirao 30 puta, od čega je 11 udaraca bilo u okvir gola, a protiv Sevilje su od 21 šuta samo tri išla između stativa.

Tim Pabla Maćina je bio mnogo efikasniji - 16 šuteva, sedam u okvir gola, tri u mreži Tiboa Kurtoe.

2. Suša Bejla i Benzeme

Izgledalo je da je raspad trija BBC izvukao najbolje iz Bejla i Benzeme. Velšanin je do duela sa Romom bio noćna mora za protivnike, a protiv „vučice“ je dao sjajan gol nakon genijalnog pasa Luke Modrića i onda nestao. Pad je još vidljiviji kod Francuza, koji se nije ni vidio na „Pishuanu“. Igrao je samo sat.

3. Posjed bez rezultata

Real je držao loptu i protiv Sevilje i protiv Rome, ali je iz tog posjeda dobio različite stvari. Protiv Rimljana je kompletirao 639 pasova, gotovo dvostruko više od rivala, a u duelu sa Seviljom 477. Bilo je mnogo pogrešnih dodavanja, što je dovelo do ispostavljanja računa. Odsustvo Iska ne može biti izgovor za toliku razliku.

4. Rupa u odbrani

Protiv Rome je bila obasuta komplimetnima, a na „Pishuanu“ ništa nije funkcionisalo u odbrani. Rafael Varan i Serhio Ramos, najbolji par štopera na svijetu, bio je daleko od uobičajenog nivoa. Od početka im je problem zadavala pokretljivost Visama ben Jedera i Andrea Silve, a rupe nisu mogle da se zakrpe prije nego što je, figurativno rečeno, voda počela da ulazi. Kurtoa, koji je meč počeo odbranom zicera, „prodat“ je od strane defanzivaca.

5. Problem sa bekovima

Marselo nije imao svoj dan. Brazilac je bio previše nervozan sa loptom, falio je u napadu i bio loš u odbrani. Da stvar bude još gora, meč je završio ranije zbog povrede, pa će Đulen Lopetegi morati da traži novo rješenje. Još jedna povreda - Danija Karvahala, uticala je više nego što se mislilo. Alvaro Odriosola ga je mijenjao protiv Espanjola i ostavio dobar utisak, a za utakmicu u Sevilji se Lopetegi odlučio za Naća, jer je ocijenio da je utakmica zahtjevnija. Iskusni defanzivac je bio loš kao ostatak tima.

6. Bez intenziteta je Real mašina za gubljenje lopte

Protiv Rome je Real nadirao kao poplava i imao osam šansi u prvih 20 minuta. U istom periodu utakmice na „Pishuanu“ je već primio dva gola. Intenzivniji, brži, agresivniji Maćinov tim je uticao da Real izgubi 97 lopti, 28 više nego u duelu Lige šampiona. Pritisak, tj. njegov izostanak, razlog je Lopetegijevog poraza.

7. Kada zamjene ništa ne donesu

Marko Asensio i Marijano Dijas nisu bili starteri u Ligi šampiona, ali su se pobrinuli da budu primijećeni na utakmici sa Romom. Majorčanin je kreirao umjetičko djelo koje je kandidat za gol sezone, a novi broj 7 je u svom drugom debiju za Madriđane dao sjajan pogodak.

Samo sedmicu kasnije, Lopetegijeve zamjene nisu donijele ništa u Nervionu, kvartu Sevilje. Marijano, Lukas Vaskes i Dani Sebaljos nisu promijenili stanje ekipe, koja je igrala bezdušno...

Bonus video: