Najavili da mogu da budu bolji od prethodnika

Žao mi je što navijači nisu vidjeli više golova i nadam se da ćemo u sljedećim utakmicama biti još bolji", kazao je strijelac jedinog gola, vezista Crvene zvezde Vukan Savićević.
0 komentar(a)
Mlada reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Mlada reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.06.2015. 13:57h

Pobjeda protiv Moldavije pod Goricom, kao proizvod dobre igre i totalne dominacije na terenu, ulila je nadu da nova generacija mlade reprezentacije, predvođena Mojašom Radonjićem, možda da ostavi trag u kvalifikacijama.

Đorđević, Janković, Pepić, Savić i društvo bili su favoriti uoči meča i tu ulogu su opravdali na terenu, iako je utakmica bila mnogo teška, naročito sa psihološke strane. Jer, da se dogodio kiks, šanse u grupi i kojoj su Belgijanci i Česi bile bi prepolovljene na startu...

"Najbitnije je što smo krenuli pobjedom. Ovo su vrlo važni bodovi, bez obzira što Moldavija nije previše jak protivnik. Ovo su, međutim, i najopasnije utakmice - nama je trebala pobjeda, protivnik je bio jako defanzivan, sve je to iziskivalo koncentraciju i strpljenje. Uspjeli smo da pogodimo jednom, što je bilo dovoljno. Žao mi je što navijači nisu vidjeli više golova i nadam se da ćemo u sljedećim utakmicama biti još bolji", kazao je strijelac jedinog gola, vezista Crvene zvezde Vukan Savićević.

Laknulo je i Mojašu Radonjiću - njegova kvalifikaciona misija na klupi reprezentacije krenula je pobjedom.

"Imali mirnoću i koncentraciju, što je presudilo. Igrači su prihvatili ono što smo pripremali prethodnih 15 dana. Moldavija je došla da se brani i takva utakmica zahtijevala je strpljenje. Mi smo to imali. Da je bila bolja završmica, siguran sam da bi postigli još koji gol", kazao je Radonjić.

Još je rano za zaključke, Moldavija možda nije mjerilo, ali je ova generacija mlade reprezentacije najavila da će možda imati ono što je nedostajalo prethodnim. To je prije svega čuvanje lopre, igra kratkih pasova, dominacija na sredini. Janković, Pepić, Savićević i Hočko na sredini, uz pomoć ostalih, su se čestom promjenom mjesta i tehnički dotjeranom igrom pobrinuli za lijepu najavu kvalifikacija.

"I u narednim utakmicama pokušaćemo da radimo ono što smo radili protiv Moldavije, da držimo ritam utakmice. Da li ćemo uvijek imati željeni rezultat, vidjećemo, ali znamo da nas u ovim kvalifikacijama očekuju mečevi protiv veoma jakih ekipa. Nadam se i da će igrači koji igraju u inostranim klubovima imati veću minutažu, jer bi se pozitivno odrazilo na igru reprezentacije", izjavio je Radonjić.

I naredni meč u kvalifikacijama Crna Gora igra sa Moldavijom, doduše u gostima - 4. septembra.

Pet dana kasnije pod Goricom gostuje Malta i te pobjede bi bile prava uvertira za utakmicu u Češkoj, 13. oktobra.

Bonus video: