Zvanično: Milan otpustio Inzagija i doveo Mihajlovića

Kako se navodi, Milan je ranije ovog mjeseca obavijestio Inzagija da želi sporazumno da raskine ugovor sa njim, ali razgovori nisu bili uspješni, te su "rosoneri" bili prinuđeni da ga otpuste.
0 komentar(a)
Mihajlović, Foto: Acmilan.com
Mihajlović, Foto: Acmilan.com
Ažurirano: 16.06.2015. 16:49h

Sada je sve i zvanično - Milan je otpustio Filipa Inzagija i za novog trenera imenovao Sinišu Mihajlovića.

Milan je ranije ovog mjeseca obavijestio Inzagija da želi sporazumno da raskine ugovor sa njim, ali razgovori nisu bili uspješni, pa su "rosoneri" bili prinuđeni da ga otpuste.

Milan je ove sezone zauzeo tek 10. mjesto u Seriji A, što je jedan od najlošijih rezultata u istoriji kluba.

"Hvala Milanu da velikoj pruženoj šansi. Dao sam maksimum, zajedno sa saradnicima. Svaki dan smo radili sa velikom željom, strašću i velikom posvećenošću, ali, nažalost, to nije bilo dovoljno, jer sezona nije završena kako smo se svi nadali. Ostaju i razočaranje da nisam dobio mogućnost da nastavim, nakon godine iskustva, jer bih bio još motivisaniji i svjesniji svega. Ali, to je fudbal", napisao je Inzagi na svom Fejsbuk profilu.

"Milan će zauvijek biti u mom srcu, hvala svim navijačima i puno sreće igračima koji su i uprkos teškoćama posljednjih nekoliko mjeseci, uvijek pokazivali visok nivo profesionalizma i poštovanja", zaključio je Inzagi.

Mihajlović je potpisao dvogodišnji ugovor, uz opciju produžetka na još godinu dana. On bi navodno trebalo po sezoni da zarađuje 2,5 miliona eura.

"Mihajlović će biti trener ekipe naredne sezone. Želimo mu naporan rad i dobre rezultate", navodi se u saopštenju.

Mihajlović je u trenerskoj karijeri predvodio Bolonju, Kataniju, Fiorentinu i Sampdoriju, s kojom je prošle sezone zauzeo sedmo mjesto u Seriji A, a bio je i selektor Srbije.

Bonus video: