Mladost počela pripreme, na treningu i Blažo Igumanović

"Mene za Mladost vežu lijepe uspomene, bez obzira na to što su se dešavale neke stvari koje nisu bile nimalo prijatne. Ali, ono što je bilo lijepo je preovladalo da se vratim", rekao je novi trener Nikola Rakojević
0 komentar(a)
Mladost, Foto: Zoran Đurić
Mladost, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.06.2015. 15:35h

Kratak odmor je za fudbalerima Mladosti, koji su danas počeli pripreme za narednu sezonu.

Aktuelnog osvajača Kupa Crne Gore čeka prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a ono što je već sada poznato je da će Mladost u novu sezonu ući sa bitno izmijenjenim sastavom i sa novim trenerom, jer je Aleksandra Nedovića na klupi zamijenio povratnik Nikola Rakojević.

Klub su napustili Bogdan Milić, Goran Adamović, Miloš Đalac i Dragan Obradović, a nova lica su Miloš B. Radulović i Jasmin Muhović. Na prvom treningu Mladosti pojavili su se i Blažo Igumanović, Miloš M. Radulović, Stefan Cicmil i Nemanja Vlahović i postoji šansa da i oni potpišu ugovor.

Rakojević je prije dva ljeta napravio veliki rezultat kao trener Mladosti u Evropi, a sada se vratio na mjesto uspjeha.

"Mene za Mladost vežu lijepe uspomene, bez obzira na to što su se dešavale neke stvari koje nisu bile nimalo prijatne. Ali, ono što je bilo lijepo je preovladalo da se vratim", rekao je Rakojević i predstavio plan priprema:

"Do prve evropske utakmice ćemo trenirati u Podgorici. U startu ćemo raditi po jedan trening dnevno, a onda ćemo ulaziti u jači ritam", rekao je Rakojević.

Mladost i dalje nema definisan igrački kadar.

"Prvom timu smo priključili nekoliko omladinaca i daj bože da se neko od njih nametne. Prelazni rok traje, vidjećemo na kojim pozicijama najviše škripi i pokušati da te rupe popunimo. Mislim da Mladost ima dobar tim koji može da napravi rezultat u našem fudbalu. Cilj nam je i da što duže ostanemo u Evropi, ali je pitanje koliko je to realno. Vidjećemo, sve zavisi od žrijeba", istakao je Rakojević.

Igumanović želi u inostranstvo

Blažo Igumanović se pojavio na prozivci, ali sada samo trenira sa ekipom.

"Blažo čeka inostrani angažman i samo trenira sa nama. U ovom trenutku, to mu je prioritet", naveo je Rakojević.

Bonus video: