Savić: Nije bilo baš realno očekivati da ih dobijemo

"Imali smo pas igru, nametnuli smo tempo na terenu vrlo jakog protivnika, imali smo i šanse koje nismo iskoristili. Zbog toga žalimo", rekao je Savić
13 komentar(a)
Stefan Savić, Foto: Reuters
Stefan Savić, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.06.2015. 16:06h

Defanzivac crnogorske reprezentacije Stefan Savić žali za propuštenim prilikama u Stokholmu.

"Krajnji rezultat nije realan, s obzirom na to kakav je odnos snaga bio na terenu. Nismo zaslužili da izgubimo tako ubjedljivo. Pala nam je koncentracija samo sedam minuta u finišu prvog poluvremena, Švedska je to iskoristila i surovo nas kaznila", rekao je bek Fiorentine, istakavši da je ovo jedna od boljih partija reprezentacije u ovim kvalifikacijama.

"Imali smo pas igru, nametnuli smo tempo na terenu vrlo jakog protivnika, imali smo i šanse koje nismo iskoristili. Zbog toga žalimo".

Šansa da se Crna Gora uključi u borbu za treću poziciju sada je svedena na teoriju.

"Ostala je šansa, ali vrlo mala. Borićemo se do samog kraja. Treba što bolje privesti kvalifikacije kraju, vidjećemo gdje ćemo završiti".

Po Saviću, očekivanja oko reprezentacije su ponekad i malo nerealna.

"Vidjeli ste u kojem smo sastavu igrali u Stokholmu, nedostajalo nam je puno igrača, i to ključnih. Zbog svega toga, nije bilo realno vaditi se na terenu takvog protivnika, pobijedi Šveđane na njihovom terenu, iako smo do kraja vjerovali, na kraju i pružili sasvim dobru partiju".

U Stokholmu su igrali mnogi fudbaleri koji će u narednom ciklusu biti standardni prvotimci i nosioci reprezentacije.

"Ekipa je pokazala da ima perspektivu. Najvažnije od svega je ta igrači budu standardni u svojim klubovima, jer kada na okupljanje reprezentacije dolazite sa većom minutažom, onda i više vjerujete u sebe, neke situacije na terenu jednostavnije rješavate. Nadam se da će to biti slučaj sa nama".

Bonus video: