Prva fudbalska liga startuje u subotu 8. avgusta, Druga liga 16. avgusta

Fudbalski šampionat u najjačoj ligi u Crnoj Gori za sezonu 2015/2016. godine, počeće u subotu 8. avgusta, a jesenji dio završiće se parovima 17. kola, 5. decembra
378 pregleda 1 komentar(a)
Rudar, Foto: Vijesti
Rudar, Foto: Vijesti
Ažurirano: 11.06.2015. 18:09h

Fudbalski šampionat u najjačoj ligi u Crnoj Gori za sezonu 2015/2016. godine, počeće u subotu 8. avgusta, a jesenji dio završiće se parovima 17. kola, 5. decembra, odluka je Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Crne Gore. Druga liga će u istoj sezoni početi u nedjelju 16. avgusta, i jesenji dio će okončati 17. kolo, 29. novembra ove godine.

Kup Crne Gore startovaće parovima 16-tine finala u srijedu 16. septembra.

IO FSCG je na današnjem, petom redovnom zasijedanju usvojio pravilnike o radu Centra za edukaciju trenera FSCG, o statusu trenera sa obrascima ugovora, o dozvolama za rad fudbalskih trenera i službenih lica, kao i troškovnike i odluke o visini taksi i novčanih kazni.

Izvršni odbor je prihvatio izvještaj o finansijskom poslovanju FSCG u 2014. godini i isti će biti proslijeđen Skupštini FSCG na usvajanje.

Sa današnje sjednice Izvršnog odbora upućen je apel Ministartstvu pravde da pooštri kaznenu politiku prema svim licima koja ugrožavaju sigurnost gledalaca, takmičara i drugih učesnika u sportskim priredbama u cilju sprječavanja nasilja i nedoličnog ponašanja.

Istovremeno, FSCG će inicirati promjene zakona o javnim okupljanjima i o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama. Ujedno, IO FSCG je sa današnje sjednice uputio apel nadležnim državnim organima da u narednom periodu otpočne izgradnja nacionalnog stadiona koji će zadovoljavati sve kriterijume za FIFA i UEFA takmičenja.

"Izvršni odbor FSCG je prihvatio izvještaje nadležnih komisija o proljećnoj polusezoni 2014/15. u takmičenjima koja su pod njegovom ingerencijom. Usvojen je zahtjev Sudijske komisije da u narednom periodu edukuje i organizuje seminare za sudije sa regionalnih lista. IO je preporučio komisijama za takmičenje i suđenje FSCG da na pismeni zahtjev klubovima dozvole uvid u video materijal sa utakmica na kojima imaju primjedbe po pitanju određenih segmenata", zaključuje se u saopštenju FSCG.

Bonus video: