Jovetić ne igra protiv Švedske

Povreda zbog koje je napadač Mančester sitija napustio igru u 42. minutu prijateljskog meča sa Danskom je ipak ozbiljnija
66 pregleda 33 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Stevan Jovetić, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.06.2015. 17:03h

I dok je većina priprema crnogorske reprezentacije za kvalifikacione mečeve proteklih godina bila klasična trka s vremenom - do posljednjeg trenutka čekale su se vijesti o povredama najvećih zvijezda Vučinića ili Jovetića - ovoga puta toga smo pošteđeni, sve je poznato pet dana prije utakmice sa Švedskom.

Nakon Vučinića, koji je još ranije otkazao poziv za junski termin, danas je iz tabora reprezentacije saopšteno da u Švedsku neće putovati ni Jovetić!

Povreda mišića zbog koje je napadač Mančester sitija napustio igru u 42. minutu prijateljskom meča sa Danskom sa Danskom u ponedjeljak ipak nije tako bezazlezna - dok su ostali reprezentativci danas trenirali na Gradskom stadionu, za Jovetića je već počeo ljetnji odmor i novi period rehabilitacije.

Bez prve dvije napadačke opcije šanse Crne Gore da napravi čudo u Švedskoj i vrati se u trku za plasman na Evopsko prvenstvo neuporedivo su manje. Ako se još zna da su Marko Baša (ni danas nije trenirao zbog povrede prsta) i Elsad Zverotić i dalje pod znakom pitanja za duel u Stokholmu, jasno je da je Crna Gora veliki autsajder protiv Ibrahimovića i drugova u nedjelju veče u 20.45.

Samo pobjeda može da vrati ekipu Branka Brnovića u trku za plasman na EP, svaki drugi rezultat značio bi kraj - i to mnogo prije kraja.

Da li pod utiskom Jovetićeve povrede ili ne, tek vezista "sokola" Mladen Kašćelan kazao je da Crna Gora u Švedskoj treba da odigra - rasterećeno, bez pritiska od konačnog rezultata.

I zaista, nerealno je očekovati da u tako desetkovanom sastavu Crna Gora iznenadi Švedsku.

"Moramo da uđemo rasterećeno u utakmicu kako bi pružili maksimum i izborili što bolji rezultat. Ja lično ne osjećam pritisak, a mislim da ga ne osjećaju ni ostali igrači", kaže Kašćelan.

Koliko je Crna Gora limitirana bez Jovetića - ne samo u napadu već i u organizaciji igre, pokazalo je drugom poluvrijeme prijateljskog meča sa Danskom u Viborgu u ponedjeljak.

"Protiv Danske nije bilo toliko loše u smislu kako smo bili organizovani, kako smo bili postavljeni u fazi odbrane. Međutim, falilo nam je to kako da organizujemo napad, nismo mogli loptu puno da zadržimo u našem posjedu. To je bio glavni problem, plus povreda Jovetića koja nas je dodatno omela", rekao je Kašćelan.

Vezista tulskog Arsenala iz Rusije ističe da je Švedska još opasnija reprezentacija od Danske.

"Čeka nas jako teška utakmica. Ako gledamo individualne kvalitete, Švedska je bolja od Danske, koja je na menieostavila utisak najorganizovanije ekipe protiv koje sam igrao do sada. Treba da izađemo na teren i da damo sve od sebe, vidjećemo koliko će nam to donijeti", zaključuje Kašćelan.

Bonus video: