Kovač: Bio bih zadovoljan bodom protiv Italije

0 komentar(a)
Niko Kovač, Foto: Beta/AP
Niko Kovač, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.06.2015. 14:19h

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Niko Kovač rekao je danas da je "tragično" za domaći fudbal što će se predstojeća utakmica sa Italijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo igrati bez publike i da bi bio zadovoljan bodom iz tog duela.

Fudbaleri Hrvatske u petak od 20.45 igraju u Splitu protiv Italije kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Utakmica će se igrati bez prisustva publike, pošto je Hrvatska kažnjena zbog nesportskog ponašanja navijača. Oni su tokom utakmice sa Norveškom (5:1) u martu uzvikivali rasističke parole, a pravili su i nerede tokom utakmice sa Italijom u Milanu prošlog novembra (1:1).

"Tragično je za naš fudbal i naše ljude što navijačima neće biti dozvoljeno da prisustvuju utakmici. Zbog toga nam neće biti ugodno, ali nećemo imati izgovore ako ne ostvarimo dobar rezultat", rekao je Kovač, prenijeli su hrvatski mediji.

Utakmicu će zbog povrede propustiti Luka Modrić, a Vedran Ćorluka zbog suspenzije.

"S obzirom na okolnosti, bio bih zadovoljan bodom protiv Italije", rekao je Kovač.

Takođe, selektor Italije Antonio Konte ima problema sa sastavom, pošto kapiten reprezentacije golman Đanluiđi Bufon ima problema sa povredom lakta, koju je zadobio tokom utakmice finala Lige šampiona sa Barselonom, a Marko Verati je na treningu dobio udarac u list lijeve noge.

"Hrvatska ima veoma dobar tim i to su dokazali na San Siru, ali mi moramo da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Radimo na formacijama, moramo da igramo po sistemu koji odgovara igračima kojima raspolažem", rekao je Konte.

U kvalifikacionoj Grupi H Hrvatska je prva sa 13 bodova, a Italija je druga sa dva boda manje.

Bonus video: