Platini ne želi da se izjašnjava o kandidaturi za predsjednika Fife

0 komentar(a)
Mišel Platini, Foto: Reuters
Mišel Platini, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.06.2015. 11:53h

Predsjednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini odbio je danas da kaže da li namjerava da se kandiduje za predsjednika Svjetske fudbalske federacije (Fifa).

Platini se danas u Parizu obratio medijima prvi put otkako je predsjednik Fife Sep Blater podneo ostavku. On je konferenciju za novinare, povodom Evropskog prvenstva koje će se sljedeće godine održati u Francuskoj, počeo rekavši da neće pričati o Fifi.

"Neću donijeti nikakvu političku odluku. Znam kuda želite da me povedete, ali neću tamo otići. Kada budem nešto znao, reći ću vam", rekao je Platini.

Bivši kapiten i selektor reprezentacije Francuske danas se sastao sa predsjednikom te zemlje Fransoom Olandom. Platini je uz jordanskog prica Alija bin el Huseina najozbiljniji kandidat za novog predsjednika Fife.

"Ova konferencija za novinare je planirana prije nego što su se dogodile stvari u Fifi. Mnogi od vas su došli da me pitaju o tim stvarima, o mojoj budućnosti u Fifi. O tome ću pričati kada bude pravo vrijeme, a sada nije ni vrijeme ni mjesto", rekao je Platini.

Fifu potresa najveći skandal u njenoj 111-godišnjoj istoriji, pošto su na zahtjev američkog tužilaštva, u sklopu istrage o korupciji u svetskom fudbalu, 27. maja uhapšena sedmorica visokih funkcionara Fife, a 14 je optuženo. Blater je dva dana kasnije dobio peti predsjednički mandat, ali je 2. juna podnio ostavku.

Mediji spekulišu da će predsjednički izbori biti održani sredinom decembra u Cirihu.

"Ovdje smo kako bismo pričali o Evropskom prvenstvu 2016. godine. Ovo je važan korak ka tom turniru i ne želim da ga naruše događaji oko Fife", rekao je Platini.

Bonus video: