Novi ugovor za Luisa Enrikea

Enrike je prošlog ljeta preuzeo Barselonu i u prvoj sezoni osvojio tri trofeja - prvenstvo Španije, Kup kralja i Ligu šampiona
2 komentar(a)
Luis Enrike, Foto: Reuters
Luis Enrike, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.06.2015. 17:14h

Trener Barselone Luis Enrike produžio je ugovor do 2017. godine, saopštio je predsjednik evropskog prvaka Đozep Marija Bartomeu.

Enrike je prošlog ljeta preuzeo Barselonu i u prvoj sezoni osvojio tri trofeja - prvenstvo Španije, Kup kralja i Ligu šampiona.

"Postigli smo dogovor sa Enrikeom i ostaće trener Barse do 2017. godine", rekao je Bartomeu.

Barsa je postala prvi klub u istoriji koji je dva puta u sezoni osvojio domaće prvenstvo, Kup i Ligu šampiona. Katalonski klub to je prethodno učinio 2009. godine, kada je trener bio Pep Gvardiola.

"Tripla kruna više od svega pokazuje jedinstvo Barselonine porodice", rekao je Bartomeu.

Barsa je prošle subote u Berlinu osvojila petu titulu evropskog prvaka, pošto je u finalu Lige šampiona savladala Juventus sa 3:1.

"Ekipa je zatvorila jednu eru uspjeha i započela drugu s istim pobjedničkim mentalitetom, koji će dugo trajati. Nastavićemo prema istom modelu uspjeha, a to je rad (omladinske škole) Masije, koja uči mlade da budu ljudi i sportisti. Navijači Barselone imaju pravo da budu ponosni i da se osjećaju privilegovanima što su članovi kluba", dodao je Bartomeu.

Bonus video: