Barsa platila 22 miliona za Aleiša Vidala

“Igrao sam za mnogo ekipa, ali se nadam da mi je ovo posljednja. Vratio sam se kući, krug je zatvoren”, rekao je Vidal na predstavljanju
0 komentar(a)
Aleiš Vidal, Foto: Reuters
Aleiš Vidal, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.06.2015. 14:48h

Šampion Evrope je vjerovatno riješio pitanje desnog beka za narednu deceniju - Barselona je dovela Aleiša Vidala.

Igrač koji je oduševio sve fenomenalnim igrama u dresu Sevilje je klub sa "Kamp noua" koštao 22 miliona eura, a moći će da debituje tek u januaru. Do tada, zbog kazne koju je izrekla FIFA, moći će samo da trenira sa novim saigračima, a neće mu biti dozvoljeno da igra ni prijateljske utakmice.

“Igrao sam za mnogo ekipa, ali se nadam da mi je ovo posljednja. Poslije rođenja kćerke, ovo mi je najvažniji dan u životu. Vratio sam se kući, krug je zatvoren. Ispunio mi se san i neće mi biti problem da četiri mjeseca samo treniram", rekao je Vidal na predstavljanju.

Vidal je rođen 1989. godine u Valjsu, gradiću u Kataloniji. Igrao je za mlađe kategorije Barse, kao i Real Madrida, a seniorski fudbal je prvi put igrao u Espanjolu B.

Potom se seljakao, igrao za grčki Pantrakikos, trećeligaša Pobla de Mafumet, Himnastik iz Taragone i Majorku B.

Kada je drugi tim kluba sa Baleara 2011. ispao u treći rang, prešao je u Almeriju. To mu je bio potez života - odličnim igrama u B ekipi kluba iz Andaluzije je zaslužio poziv u prvi tim i za tri sezone (dvije u Segundi, jednu u Primeri) odigrao 130 utakmica.

Skrenuo je pažnju najvećeg kluba iz Andaluzije, Sevilje, koja ga je platila tri miliona eura. Sa timom Unaija Emerija je osvojio Ligu Evrope i ubijedio čelnike Barselone da je baš on prava alternativa za Danija Alveša.

I opet je Sevilja sjajno prošla - poslije samo jedne sezone je prodala igrača 19 miliona skuplje nego što ga je dovela.

To je, ipak, smiješno u poređenju sa onim što je klub sa "Sančes Pishuana" uradio sa transferima Alveša - doveo ga je iz Brazila za 848 hiljada eura u januaru 2003. godine, a u junu 2008. ga prodao Barsi za 35,5 miliona!

Bonus video: