Kakav preokret: Advokat ostaje u Sanderlendu

"U Sanderlendu sam proveo dva predivna mjeseca, izborili smo opstanak u ligi, a sada sam neizmjerno zadovoljan što nastavljam projekat", kazao je Advokat.
1 komentar(a)
Dik Advokat i Željko Petrović, Foto: Reuters
Dik Advokat i Željko Petrović, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.06.2015. 14:00h

Holandski trener Dik Advokat potpisao je danas novi jednogodišnji ugovor sa Sanderlendom, nakon što je senzacionalno odveo "crne mačke" do opstanka u posljednjih devet kola prošle sezone.

Ništa neobično, reklo bi se, da se Advokat prošle sedmice nije zvanično rastao sa čelnicima Sanderlenda, što je objavljeno i na zvaničnom sajtu kluba.

"Sanderlend je jedna od najboljih stvari u mojoj karijeri. U određenom trenutku u životu morate da donesete odluku, a ja ću uskoro napuniti 68 godina i odlučio sam da kažem zbogom", izjavio je Advokat 27. maja.

A danas, preokret - čelnici Sanderlenda, vlasnik Elis Šort i sportski direktor Li Kangerton, ubijedili su Holanđanina nakon sedmodnevnih pregovora da ipak nastavi misiju sa "crnim mačkama".

"Nakon mnogo diskusije, Šort i Kangerton su me ubijedili da sam pravi čovjek za ovaj posao. U Sanderlendu sam proveo dva predivna mjeseca, izborili smo opstanak u ligi, a sada sam neizmjerno zadovoljan što nastavljam projekat", kazao je Advokat.

Vijest je ekskulzivno objavio londonski "San".

Zajedno sa Advokatom, u Sanderlendu je minula dva mjeseca bio i crnogorski trener Željko Petrović, kao njegov prvi asistent.

Vidjeće se da li će Petrović nastaviti u Premijer ligi.

Bonus video: