Dečić već prvoligaš, Mornar blizu opstanka!

Moren - Dečić 0:5, Mornar - Igalo 2:0, rezultati su prvih utakmica baraža. Revanši su u nedjelju. Krah Budvana, Tuzani već slave
218 pregleda 7 komentar(a)
Dečić, Foto: FK Dečić
Dečić, Foto: FK Dečić
Ažurirano: 03.06.2015. 17:44h

Nakon finansijskog, stigao je i rezultatski slom FK Mogren - Budvani će od naredne sezone igrati u Drugoj ligi nakon što su u prvom meču baraža deklasirani od Dečića na svom terenu sa 5:0.

Revanš u Tuzima u nedjelju biće samo formalnost i ekipi Fuada Krkanovića dobro će doći za proslavu povratka u elitu. Golove su postigli Camaj u 6, Mijušković u 30. i 60, Ramović 57. i Đurković u 80. minutu.

Budvani, koji su ove sezone više puta bili u štrajku zbog neizmirenih obaveza, završili su utakmicu sa čak tri igrača manje, zbog isključenja Adrovića u 18, Grbovića u 66. i Bakića u 92. minutu.

"Jasno je da će se prvoligaški fudbal opet igrati u Tuzima", ushićeno je izjavio Krkanović.

Brano Milačić je digao ruke:

"Ovo što su pokazali moji igrači nema veze ni sa fudbalom, ni sa sportom!", rekao je trener Mogrena.

Mornar je stigao do trijumfa koji mu garantuje znatno mirniji odlazak u Igalo, ali nije oduševio igrom. Utisak je da je ostvareni rezultat, prema svemu viđenom, stigao kao posljedica većeg prvoligaškog iskustva domaćih, a ne i velike razlike u kvalitetu.

Golove za Barane u pobjedi 2:0 postigli su Koreanac Kim u 22. i Bojan Ivanović u 89. minutu.

"Bila je ovo ohrabrujuća igra moje ekipe, ali je Mornar ovaj meč prelomio na iskustvo. Primili smo drugi gol u najnezgodnije moguće vrijeme, ali nećemo se predati u revanšu", rekao je vidno razočaran trener gostiju Igor Raičević.

Prvu priliku na meču su imali gosti. U 21. minutu. Mrdak je šutirao sa distance, Ivanović se nije dao prevariti. Gol za Barane je stigao samo dva minuta kasnije. Korner je izveo Jovančov, kroz vazduh je „zaplivao“ Kim i loptu glavom sproveo iza leđa Vujovića.

U nastavku su gosti loptu imali više u svom posjedu. Mornar je „čekao“ rivala na svojoj polovini. Tek što se u nastavku krenulo sa centra, Japanac u redovima Igala Jamamoto šutirao je sa deset metara, golman Ivanović se još jednom istakao. Sredinom poluvremena pokušao je i drugi Japanac Mijata, lopta je prohujala pored stative.

Mornar je lijepu prednost osigurao minut prije kraja kada je Ivanović počeo i završio kontranapad u kojem je učestvovao i Merdović.

"Ništa još nije odlučeno. Rezultat je dobar, ali moramo biti pravi i u revanšu", rekao je trener Mornara Mladen Vukićević.

Mogren : Marčelja, Grujić, Kapisoda, Adrović, Ćosić, Grbović, Jovović (Nedović), Goto, Mikijelj, Poček (Masaki), Popović (Bakić).

Dečić: Radović, Mihailović, Ramović, Anđušić, Božanović, Camaj (Đurković), Mijušković (Krkanović), Padović, Ljuljđuraj, Prtenjak (Pepić), Adžović.

Mornar: S. Ivanović, B. Ivanović, Graovac , Vojvodić, Pejović (od 76. Karadžić), Merdović, Bogdanović (od 15. Kalezić), Jovančov, Kim, Marković, Vukmarković.

Igalo: Vujović, Ćuković, Jamamoto, Bumbar, Karadžić, Mrdak, Bigović, Mijata (od 90. Perović -), Koprivica, Šćepanović, Đurković.

Bonus video: