Mugoša: Računajte na nas

Mugoša je podsjetio da nije prvi put na okupljanju reprezentacije, ali da još nije debitovao
0 komentar(a)
Stefan Mugoša, Foto: Savo Prelević
Stefan Mugoša, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.06.2015. 10:59h

Prošao je i treći dan priprema crnogorske fudbalske reprezentacije za dva junska meča – prijateljski sa Danskom u ponedjeljak, i takmičarski sa Švedskom, 14. Juna.

Ljetnje jutro u Podgorici pržilo je juče ujutro terene kampa na Starom aerodromu, a na terenu i nekoliko novih lica u nacionalnom timu. Stefan Mugoša nije, doduše, pozvan prvi put, a nakon što je bio jedan od lidera mlade reprezentacije logično je da napravi i korak dalje u karijeri...

Nema ljepšeg osjećaja za fudbalera od igranja za reprezentaciju. Jedva sam čekao da dođem. Sa uživanjem treniram sa ovim momcima, selektorom, stručnim štabom. Za mene je to velika čast", kaže 23-godišnji napadač.

Mugoša je upisao 16 nastupa za U 21 selekciju, postigao osam golova – vjeruje da će protiv Danske dočekati i prve minute u seniorskom timu Crne Gore.

"Nadam se i očekujem da dobijem šansu u toj utakmici, ali, naravno, sve zavisi od selektora. Na meni je da treniram, da se nametnem, a selektor će odlučiti ko će igrati. Pravila u reprezentaciji i ovakvoj konkurenciji su jasna - ako zaslužim priliku, sigurno ću je dobiti", kazao je Mugoša.

Iako je duel sa Danskom uvertira za Švedsku, o kvalifikacionom meču još je rano govoriti…

"Zna se koliko je važan meč sa Švedskom i šta je u igri, ali prvo da se spremimo i odigramo dobro protiv odlične Danske, pa ćemo pričati o onome šta nas čeka", ističe Mugoša.

Mugoša, Marko Vukčević i Marko Bakić – nekadašnji su saigrači u mladom timu. Tu je tek nešto stariji, ali mnogo iskusniji Stefan Savić, zatim Marko Vešović, te njihov vršnjak i debitant Esteban Saveljić… Polako dolaze nova lica, jasno je da se smjena generacija bliži…

"Ima dosta mladih igrača, lijepo je vidjeti vršnjake i bivše saigrače iz mlađih selekcija na novom zadatku. Ova selekcija ima budućnost", ističe Mugoša, koji će već 21.juna početi pripreme sa klubom za novu sezonu.

"Vraćam se u Kajzerslautern, imam još dvije godine ugovora. Zadovoljan sam kako sam igrao u Aueu, ali tužan što nismo izborili opstanak – zaključuje Mugoša, koji je na 15 mečeva u njemačkom drugoligaškom rangu postigao četiri gola".

Bonus video: