Benites u suzama: Moj Real će igrati dobar fudbal i juriti sve trofeje

Benites je s Realom dogovorio saradnju do ljeta 2018. godine, vjeruje se da će imati godišnju platu od 5,5 miliona eura ne računajući eventualne bonuse u slučaju da u Madrid vrati neki od trofeja
0 komentar(a)
rafael benites, Foto: Realmadrid.com
rafael benites, Foto: Realmadrid.com
Ažurirano: 03.06.2015. 11:47h

Rafael Benites je predstavljen kao novi trener Real Madrida, a u prvom obraćanju novinarima na novoj funkciji obećao je ono što se u Madridu podrazumijeva:

"Moj Real će igrati dobar fuudbal i jurićemo sve trofeje", rekao je Benites.

Srijeda je odavno pominjana kao Rafin dan u Madridu, a Real je jutros preko zvaničnog sajta poželio dobrodošlicu treneru, prvom Špancu koji će raditi u ovom klubu još od Huandea Ramosa (sezona 2008/09).

Benites je s Realom dogovorio saradnju do ljeta 2018. godine, vjeruje se da će imati godišnju platu od 5,5 miliona eura ne računajući eventualne bonuse u slučaju da u Madrid vrati neki od trofeja.

On stiže u Real nakon ne baš sjajne epizode u Napoliju, jer za dvije sezone nije s „azurima“ došao do Lige šampiona. Napolitanci su sa Benitesom na klupi osvojili Kup i Superkup Italije.

"Postoje emocije kod mene jer sam se vratio kući. Gdje god sam radio davao sam sve od sebe, tako će biti i u Realu. Zahvaljujem svima koji su imali ideju da me angažuju. To je veliki podsticaj za mene i daje mi samopouzdanje u radu. Obećavam ozbiljan rad od prvog dana. Svi znaju da nisam trener koji gaji defanzivan stil, moj Napoli je postigao najveći broj golova u klupskoj istoriji", dodao je Benites na pres konferenciji.

Benitesov pedigre u evropsko fudbalu nije sporan, u biografiji mu piše da je osvojio Ligu šampiona sa Liverpulom (potom igrao i finale), da je sa Valensijom bio najbolji u Kupu Uefa, da je jedan od omiljenijih menadžera kod navijača „redsa“...

Da li je pravi čovjek za Real? Debata o tome već uveliko traje, iako ovaj rođeni Madriđannin još nije odradio nijedan jedini trening u novom klubu.

"Znam šta se očekuje u Realu. Kada sam stigao u Liverpul rečeno mi je da bi trebalo da u naredne tri godine osvojimo neki trofej. Ovdje je drugačije, traži se peehar odmah. Ali, spreman sam, znam da biti drugi u Realu ne znači ništa. De Hea ili Kasiljas? Nije momenat da pričamo o imenima, rano je za to", istakao je Benites.

Prvo Benitesovo pojačanje bi mogao da bude Rahim Sterling iz Liverpula.

"Ne želim da u ovom trenutku pričam o igračima koji nisu dio Reala, a Sterling je jedan od njih", zaključio je Benites.

Bonus video: