Imao sam samo dvije trenerske želje: Budućnost i Zvezdu

"Ko je najzaslužniji za moj dolazak u Zvezdu? Ja sam najzaslužniji", kazao je Božović
226 pregleda 9 komentar(a)
Grof, Foto: FK Crvena zvezda
Grof, Foto: FK Crvena zvezda
Ažurirano: 02.06.2015. 11:44h

Zvezda je danas predstavila novog trenera, Miodraga Božovića, a Grof se predstavio medijima u Beogradu...

"Imao sam dvije trenerske želje, da vodim Budućnost i Zvezdu. Prvu sam ispunio, a sada je na redu i ova druga", otvorio je Božović pres-konferenciju.

Njegova prva ljubav završila se neslavno - Budućnost je 2006. godine napustio nakon samo pola sezone, i preselio se u Grbalj, iako je sa podgoričkim timom osvojio jesenju titulu.

Vjeruje da će sa Zvezdom imati više sreće.

"Kao igrač nisam ostavio veliki trag a vjerujem da ću kao trener biti uspešniji".

Mnogo je stranica u srpskoj štampi napisano minulih dana o Miodragu Božoviću, kojeg su navijači Zvezde dočekali kao spasioca.

Grof je to prokomentarisao na svoj način.

"Pročitao sam o sebi ovih dana puno lijepih stvari, ali i puno gluposti i molio bih medije da nam odnos bude maksimalno korektan ubuduće", rekao je Božović.

Crvena zvezda je završila sezonu na drugom mjestu iza Partizana, cilj sa Božovićem je šampionska titula.

"Ekipu ne mogu da ocijenim na osnovu prošle sezone, jer svaka ekipa raste i mijenja se. Za pojačanje treba ozbiljan novac. Moraćemo da dobro razmislimo i nađemo igrače koji su kvalitetni i za Zvezdu. Bolje je dovesti jednog koji je dobar nego četvoricu koji ne znače ništa. Želim da igramo takav fudbal da nam protivnik u Srbiji ne bude bitan".

Božović na "Marakani" zatiče i tri crnogorska fudbalera - Sava Pavićevića, Petra Orlandića i Vladimira Jovovića, koji će pravo da igra streći tek u septembru.

Na pitanje ko je najzaslužniji za njegov dolazak u Zvezdu, Grof odgovara u svom stilu:

"Ja sam najzaslužniji, a uloga Ivana Adžića je velika. Znam da je mnogo trenera promijenjeno ovdje, ali niko od njih nije umro. Mogu da budem prvi ili drugi. A nikada nisam bio drugi".

Medije u Beogradu interesovali su i mnogi drugi detalji - od toga ko je Božoviću dao nadimak Grof, do toga koja mu melodija zvoni na telefonu.

"Nadimak Grof od Montenegra su mi dali novinari Sporta Mirko Vrbica i Jovan Jovanović, vjerovatno zato što sam i kao igrač dolazio u odijelu. Melodija? Telefon mi je zvonio ranije "Govorit Moskva", sada zvoni "Dobar, loš, zao".

Božović je pričao i o još nekim detaljima.

"Najbolji meč u Zvezdi mi je finale kupa koje smo osvojili jer smo pola sata imali igrača manje i Partizan je imao strašan tim. Tačno je da sam igrao za Zvezdu dva dana poslije smrti oca. Cvele me je pitao da li sam uradio sve za oca dok je bio živ. Rekao sam da, a on mi je rekao, sine, idi igraj", izjavio je Božović.

Božović je na kraju poentirao izjavom da je Zvezdi već napravio veliku uslugu time što je zimus napadača Petra Škuletića odveo iz Partizana u Lokomotivu.

Sa Grofom Saša Petrović i Vojo Ćalov

Prvi saradnici na klupi u Zvezdi Božoviću će biti Saša Petrović i Vojo Ćalov.

I dok je Ćalov, nekadašnji fudbaler Budućnosti, sa Grofom već radio u Rusiji, Petrović će debitovati kao Božovićev asistent.

Saša Petrović je nekadašnji golman Budućnosti, Sutjeske, OFK Beograda. internacionalac u Španiji i Kini, a trenirao je Budućnost (dva puta), Kom, Grbalj, Sutjesku i Mornar.

Bonus video: