Dečić i Igalo napadaju prvoligaše

Mogren sjutra u Budvi u 17.30 časova dočekuje Dečić, dok u istom terminu u Baru igraju Mornar i Igalo.
0 komentar(a)
Dečić, Foto: FK Dečić
Dečić, Foto: FK Dečić
Ažurirano: 02.06.2015. 08:12h

Prvoligaši Mornar i Mogren domaćini su drugoligašima Igalu i Dečiću u prvim mečevima baraža za popunu Telekom 1. CFL, koji se igraju sjutra.

Mogren u Budvi u 17.30 časova dočekuje Dečić i pokušaće treći put zaredom da stigne do spasa preko doigravanja. Čini se da je pred Budvanima, koji su u finansijskom kolapsu, ovoga puta najteži posao.

"Imali smo lošu sezonu, za razliku od Dečića, koji je bio odličan. Ne smijemo da potcijenimo protivnika, jer ukoliko se to dogodi, biće mnogo problema", kazao je trener Mogrena Brano Milačić.

Tuzani su se umalo direktno dočepali Prve lige, ali je nakon poraza od Iskre u Danilovgradu u pretposljednjem kolu bilo jasno da će do elite morati preko Mogrena.

"Nedostajaće nam najbolji strijelac Sava Gardašević, što je ogroman hendikep. Ipak, pokušaćemo i bez njega da ostvarimo dobar rezultat pred revanš", ističe trener Dečića Fuad Krkanović.

Mornar je imao rezultatski kolaps, kolo prije kraja, kada je porazom od Grblja kod kuće (7:0), što je uslovilo ostavku trenera Mladena Vukićevića, koju uprava nije prihvatila.

Jesu li Barani prebrodili problema, pokazaće mečevi sa Igalom. Prvi je danas na Topolici u 17.30.

"Kada se prvi duel igra kod kuće, cilj je jasan. Mora se napraviti dobra zaliha pred revanš. Najvažnije je da se u defanzivi odradimo dobar posao. Moramo biti koncentrisani od samog starta. Skenirali smo protivnika. Radi se o dobroj ekipi, ali ja vjerujem da možemo nakon dvomeča ostvariti cilj", rekao je kapiten Mornara Đorđe Vojvodić.

Igalo sanja plasman u elitu, po prvi put...

"Mornar ima iskustvo igranja u baražu, takmičili su se u jačem rangu, ali nismo bez šansi, iako će biti teško", poruka je trenera Igala Igora Raičevića.

Revanši su u nedjelju, 7. juna.

Plasman u Telekom 1. CFL već je ostvarila Iskra, dok je Berane novi drugoligaš.

Bonus video: