Pioli: Zaslužili smo Ligu šampiona

„Zaslužili smo 3. mjesto. Želimo da unaprijedimo tim, pošto nas čeka teška sezona”, istakao je Pioli
54 pregleda 0 komentar(a)
Stefano Pioli, Foto: Beta/AP
Stefano Pioli, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.06.2015. 08:07h

Trener Lacija Stefano Pioli je poslije trijumfa nad Napolijem (4:2) rekao da je njegov tim zaslužio mjesto u Ligi šampiona.

Rimljani su pred posljednje kolo bili treći, sa tri boda više od Napolitanaca, kojima je trijumf donosio kvalifikacije za elitno takmičenje.

Lacio je, međutim, na poluvremenu vodio 2:0 golovima Marka Parola i Antonija Kandreve, da bi Napoli bio blizu šokantnog preokreta, jer je Gonsalo Iguain dao dva gola, ali je i promašio penal za potpuni preokret.

To su kaznili Ogenji Onazi i Miroslav Klose i donijeli trijumf Laciju.

„Uvijek sam govorio da je moj tim poseban, da je to ekipa koja ima visoke moralne vrijednosti. Uradili smo sve da bismo sebi otežali posao, ali smo zaslužili da budemo na ovom mjestu”.

„Jedino žalimo zbog finala Kupa Italije sa Juventusom. Ovaj tim možda nije mogao da iznese dvije velike utakmice u četiri dana. Ali, tek smo na početku. Sada smo položili osnove za nešto veoma važno u budućnosti”, rekao je Pioli.

Lacio je bio na ivici ambisa kada je sudija neopravdano pokazao na bijelu tačku pri rezultatu 2:2. Srećom po tim iz glavnog grada Italije, Iguain je poslao loptu preko prečke, što je potpuno „slomilo” domaće igrače.

„Napoli je imao odličnu priliku, ali je bilo vremena da izjednačimo, čak i da je Iguain realizovao penal. Zaslužili smo 3. mjesto. Već smo počeli da pričamo o strategiji transfera i imamo nekoliko sugestija. Klub dijeli moje ideje. Želimo da unaprijedimo tim, pošto nas čeka teška sezona”, istakao je Pioli.

Bonus video: