Madervel bolji od Rendžersa, "policajci" ostaju u Čempionšipu

Navijači velikana iz Glazgova moraće makar još 12 mjeseci da nemoćno gledaju dominaciju velikog rivala Seltika
0 komentar(a)
Marvin Džonson, Foto: Bbc.co.uk
Marvin Džonson, Foto: Bbc.co.uk
Ažurirano: 31.05.2015. 16:30h

Armija navijača Rendžersa moraće da sačeka još makar sezonu za povratak velikana iz Glazgova u škotsku elitu.

"Policajci", ipak, nisu bili ni blizu ovog puta - u dvomeču baraža su izgubili od Madervela sa čak 6:1 i pokazali da su u ovom trenutku kvalitetom daleko od Premijer lige.

Madervel je, s druge strane, sačuvao premijerligaški status nakon što je danas na svom terenu slavio sa 3:0 (na "Ajbroksu" je u četvrtak trijumfovao sa 3:1) i nastavio tradiciju igranja u eliti, jer nije ispao još od 1985. godine.

Za sve to vrijeme nije uspio da se nametne kao rival Rendžersu i Seltiku, jer je osvojio samo jedan trofej, i to Kup Škotske 1991. godine.

"Za nas bi ispadanje iz Premijer lige bilo ravno katastrofi. Iza nas je nekoliko teških sedmica i sada smo zaslužili da slavimo, iako ni na koji način nismo smjeli da dozvolimo da dođemo u situaciju da se borimo za opstanak", rekao je menadžer Madervela Jan Baraklaf.

Rendžers je na kraju sezone 2011/12. proglasio bankrot zbog čega je izbačen u amatersku ligu, ali je potom iz sezone u sezonu stigao do Čempionšipa.

"Mislim da smo odradili dobar posao ove sezone i da na kraju nismo bili dovoljno dobri da završimo sve pobjedom i plasmanom u Premijer ligu. Čestitam Madervelu, znao je kako da iskoristi sve naše mane i greške", rekao je menadžer Rendžersa Stjuart Mekol.

Nakon neuspjeha u okršajima sa Madervelom je jasno da će klub koji je 54 puta osvajao škotski šampionat morati makar još 12 mjeseci da nemoćno gleda dominaciju velikog rivala Seltika.

Duel na "Fir parku" imao je i treće poluvrijeme, jer su se nakon posljednjeg zvižduka na terenu potukli rezervista Rendžersa Bilel Mošni i napadač Madervela Li Ervin.

Bonus video: