Figo: Izgubila je Fifa, izgubio je fudbal

0 komentar(a)
Luis Figo, Foto: As.com
Luis Figo, Foto: As.com
Ažurirano: 30.05.2015. 08:30h

Nekadašnji fudbaler Portugala Luiš Figo ocijenio je danas da je ponovnim izborom Sepa Blatera za predsednika Svjetske fudbalske federacije (Fifa) "izgubio fudbal".

"Danas je bio još jedan crn dan u Cirihu. Fifa je izgubila, ali, prije svega, izgubio je fudbal, kao i svako ko istinski brine o fudbalu", rekao je Figo, koji je bio kandidat za predsjednika Fife, ali se iz te trke povukao.

Blater je danas ponovo izabran za predsjednika Fife na 65. Kongresu u Cirihu i pored velikog skandala koji posljednjih dana potresa tu organizaciju. Njemu je to peti uzastopni četovrogodišnji mandat na čelu Fife, a u izbornoj trci pobijedio je jordanskog princa Ali bin al-Huseina.

Fifu je u posljednja tri dana pogodio veliki korupcijski skandal. Švajcarske vlasti su u srijedu na zahtjev SAD uhapsile nekoliko čelnika Fife u sklopu istrage o korupciji, što je najveći skandal u 111 godina dugoj istoriji svjetske kuće fudbala.

"Spreman sam da prihvatim tezu da je predsjednik Fife odgovoran za sve, ali bih volio da podijelim tu odgovornost. Ne mogu da nadzirem sve u fudbalu. Imamo 209 članica i hiljade učesnika. Nije cijela organizacija kriva za posljednji skandal, već je krivica individualna", rekao je Blater ranije danas.

Figo je naveo da ovakva izjava Blatera vrijeđa inteliginciju ljudi.

"Gospodin Blater je bio veoma ciničan kada je rekao da nije mogao da kontroliše sve. To vrijeđa inteligenciju ljudi. Da je gospodin Blater i malo brinuo o fudbalu, on bi se povukao iz trke. Ako ima i malo pristojnosti, on će podnijeti ostavku u narednih nekoliko dana", zaključio je Figo.

Bonus video: