Božović: Svih ovih godina sam sanjao da vodim Zvezdu

"S mojim klubom nisam pregovarao ni o čemu osim o tome da li imamo istu viziju Zvezde. Kada sam razumio da dijelimo iste snove i ambicije, "pregovori", ili još bolje razgovori, bili su završeni. A Zvezda koju sanjamo je moćan tim koji igra moderan i prepoznatljiv fudbal o kome Evropa treba da ponovo priča", kazao je Božović
17 komentar(a)
Grof Božović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Grof Božović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 29.05.2015. 19:26h

Novi trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović izjavio je danas da je pred njim težak posao i zato je pozvao navijače da budu strpljivi, ali je i istakao da mu je san da "crveno-bijeli" postanu "moćan tim koji igra moderan i prepoznatljiv fudbal".

"Ja o pozivu Zvezde ne razmišljam i ne pregovaram i ako sam slobodan kada me moj klub pozove, postoji samo jedan odgovor na poziv mog kluba. On je 'da' i 'odmah'", rekao je Božović agenciji Beta.

Božović je dodao da je javnosti malo poznato da je on 2010. godine bio trener Zvezde na jednu noć, ali da tada nije mogao da prihvati posao zbog važećeg ugovora u Rusiji.

"S mojim klubom nisam pregovarao ni o čemu osim o tome da li imamo istu viziju Zvezde. Kada sam razumio da dijelimo iste snove i ambicije, "pregovori", ili još bolje razgovori, bili su završeni. A Zvezda koju sanjamo je moćan tim koji igra moderan i prepoznatljiv fudbal o kome Evropa treba da ponovo priča", kazao je Božović.

On je naveo da mu je velika čast što će predvoditi Zvezdu sa klupe.

"Nema veće časti nego voditi svoj klub na našoj Marakani i verujte mi sanjao sam o tome svih ovih godina koje sam proveo radeći u inostranstvu. Hvala (Slaviši) Kokezi na upornosti, upravi kluba na povjerenju i navijačima koji su ovih dana pokazali koliko podržavaju poziv da vodim Zvezdu. Pred nama je težak posao, molim zvezdaše za strpljenje i podršku, a mi ćemo znati to da vratimo igrama i trofejima", rekao je doskorašnji trener Lokomotive iz Moskve.

Čelnik Crvene zvezde Slaviša Kokeza rekao je ranije danas da će već sjutra predložiti Upravnom odboru da imenuje Miodraga Božovića za trenera.

Božović će na klupi Zvezde zamijeniti Nenada Lalatovića, koji je napustio klub na kraju sezone.

Bonus video: