Iskra pred promocijom, Dečić se već priprema za baraž

Priznanje za najboljeg strijelca Druge lige poći će napadaču Dečića, 22 - godišnjem Savi Gardaševiću, koji je do posljednjeg kola postigao 19 golova
128 pregleda 2 komentar(a)
Dečić, Foto: FK Dečić
Dečić, Foto: FK Dečić
Ažurirano: 29.05.2015. 15:22h

Posljednje kolo drugoligaškog nadmetanja sjutra će dati novog učesnika 1. Telekom crnogorske fudbalske lige. Danilovgradska Iskra je u sjajnoj prilici da se prvi put nađe u društvu najboljih domaćih klubova, jer joj je za promociju dovoljan i bod protiv Bratstva na svom terenu. Dečić na drugom mjestu zaostaje dva boda, pa bi Tuzanima za povratak u društvo najboljih, osim iznenađenja u Danilovgradu, trebala i pobjeda na svom terenu protiv "fenjeraša" Arsenala iz Tivta. U Tuzima, ipak, malo vjeruju u takav rasplet.

"Mi smo prvu meč loptu ispustili porazom u Danilovgradu u prošlom kolu. Primili smo odmah na startu gol, a potom, uprkos boljoj igri nijesmo uspjeli da iskoristimo šanse. Falio nam je u toj utakmici najbolji strijelac lige Sava Gardašević. Tačno je da je ušao u posljednjih 20-tak minuta, ali nakon pauze zbog povrede od pola mjeseca, nije se ni moglo očekivati da nastavi golgetersku seriju. Mi smo igru tokom sezone zasnivali na sjajnoj saradnji i klasi dvojice mladića u napadu, Gardaševića i Ilira Camaja, pa je Iskra iskoristila izostanak našeg napadača da u sjajnom ambijentu i odličnoj utakmici slavi veliku pobjedu", kazao je trener Dečića Fuad Krkanović.

Drugu šansu Dečić će, u slučaju da posljednje sjutrašnje kolo ne donese iznenađenje, imati u baraž mečevima protiv Mogrena.

"Iako se u fudbalu stvari mogu preokrenuti u trenu, mi smo ipak svjesni da je malo vjerovatno da Iskra kiksa kući sa Bratstvom. Zato se uveliko pripremamo za te utakmice baraža, a u ponedjeljak će biti žrijeb, koji će odlučiti koje će ekipe biti domaćini u prvim, a gosti u drugim duelima razigravanja za popunu Prve lige. Nadamo se da ćemo protiv Mogrena biti domaćini u revanšu, kako bi pred svojom publikom odlučivali. Nama u prilog ide i podatak da je najbolji igrač Mogrena, Žarko Grbović, pozvan na probu u Valensiji, te činjenica da se Rijad Pepić vratio iz Amerike i polako se uigrava sa saigračima u mom timu. Nadam se da će makar za drugi duel baraža biti spreman i iskusni vezista i organizator igre Dalibor Đukić, koji kuburi sa povredom prepone. U svakom slučaju mi sjutra idemo na pobjedu protiv Arsenala, ali bez rizika, pa u ekipi neće biti četvoirice prvotimaca koji rizikuju da zbog žutog kartona propuste eventualni duel baraža sa Mogrenom", istakao je Krkanović, i dodao da će prvi meč baraža biti u utorak ili srijedu a revanš četiri dana kasnije.

Sava Gardašević "pićići"

Priznanje za najboljeg strijelca Druge lige poći će napadaču Dečića, 22 - godišnjem Savi Gardaševiću. Nekadašnji omladinski reprezentativac Crne Gore, Gardašević je postigao 19 golova. Iako Gardaševića sa tek golom zaostatka na listi strijelaca prati Uroš Đuranović iz Iskre, dileme oko najboljeg strijelca riješio je crveni karton Đuranoviću u finišu duela sa Dečićem u prošlom kolu.

"Pohvalno je kada igrač traži da igra i pomogne ekipi u svakom trenutku, čak i povrijeđen. To nekada, međutim, nije dobro, pa nas je skupo koštala želja Gardaševića da nastavi da igra uprkos podataku da smo vođstvom od 2:0 protiv Koma već bili riješili pitanje pobjednika. Uslijedila je povreda, zbog koje je Gardašević pauzirao pola mjeseca, a klubu je to otežalo put ka povtratku u Prvu ligu. Ali, sada se Gardašević oporavio, trenirao je u prethodnoj sedmici sa ekipom i biće nam velika uzdanica u odlučujućim duelima baraža, ali i sjutrašnjem duelu sa Arsenalom", zaključio je Krkanović.

Bonus video: