Vidal: Zasluženo osvojili trofej

0 komentar(a)
Aleks Vidal, Foto: Reuters
Aleks Vidal, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.05.2015. 09:52h

Fudbaler Sevilje Gržegorž Krihovijak rekao je danas da fantastičan osnećaj postići gol i osvojiti trofej Lige Evrope u domovini.

Poljski fudbaler je na stadionu u Varšavi bio strijelac izjednačujućeg gola u 28. minutu u pobjedi protiv Dnjepra (3:2) u finalu Lige Evrope, što je "berberima" četvrti trofej u istoriji tog takmičenja.

"Nevjerovatna noć. Radili smo naporno tokom celog meča i na kraju došli do pehara. Veoma sam srećan zbog gola, posebno što ih rijetko postižem, ali je sudbina htela da budem strelac u Varšavi. Kada sam došao u Sevilju jedina želja bila mi je da igramo u finalu LE u Varšavi", rekao je Krihovijak za španski As.

Defanzivac Aleks Vidal istakao je da se nada da će igrački kadar Sevilje neće rasuti.

"Ne mogu ja to da kontrolišem, ali se nadam da će trener Emeri ostati. Dnjepar je vrlo dobar tim i nije slučajno u finalu. Ipak, mislim da smo zasluženo osvojili trofej", zaključio je Vidal.

Seležnjov: Izgubili smo utakmicu svojih karijera

"U prethodnim utakmicama sigurno ne bismo izgubili nakon vodstva. Naš odbrambeni igrač Daglas nije odigrao svoju najbolju utakmicu, nije se dobro nosio s Bakom, koji je odigrao vrlo dobro", rekao je trener Dnjepra Miron Markevič, koji je posebno ljut zbog trećeg gola Seville.

"Sevilla je bila iskusnija. Trudili smo se zaustaviti ih, ali nismo mogli spriječiti njihove golove, barem prva dva. Treći smo im poklonili, dodao je Markevič".

Jevhen Seležnjov, junak polufinala protiv Napolija, u finalu je odigrao posljednjih 15 minuta zamijenivši hrvatskog reprezentativca Kalinića.

"Poraz boli jer u finalu razmišljate samo o pobjedi. Do finala smo napravili neke sjajne stvari, ali koji je smisao kada izgubite finale. Svom sinu sam odmah objasnio da treba prihvaćati samo medalje za pobjednike, a ne one za druga mjesta", rekao je Seležnjov i dodao da su saigrači i on propustili priliku koja se pruža jednom u životu i izgubili utakmicu svojih karijera.

Bonus video: