Je li Murinjo prevazišao samog sebe? (video)

Portugalac na inovativan način prozvao Mančester junajted, Siti i Arsenal
5 komentar(a)
Murinjo, Foto: Beta-AP
Murinjo, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 27.05.2015. 12:09h

Rat Žozea Murinja sa ostatkom Premijer lige je nastavljen na svečanoj večeri povodom proslave titule Čelzija.

Portugalac se, naime, obratio prisutnima na neobičan način - tako što je „ispričao bajku“ o protivncima, o načinu na koji igraju i kako žele da pobjeđuju tako što „neće postizati golove“.

Za navijače Čelzija, ovo je sigurno duhovit način da Murinjo „udari“ po rivalima. S druge strane, ostatku Engleske, pogotovo navijačima velikih rivala „plavaca“, ova šala baš i nije na mjestu.

„Moram da vam ispričam jednu bajku... Najprije vidite uobičajeni fudbaski teren sa dva gola. Ali, imamo tim koji je želio da igra bez golova i da ima posjed lopte, da ona ide od noge do noge. Pitali su Fifu da igraju tako, ali su odbijeni i rečeno im je da posjed lopte ne dobija utakmice. Zato ne mogu da budu šampioni...“, počeo je Murinjo s Mančester junajtedom.

A onda nastavio sa Mančester sitijem:

„Imamo još jedan tim, ali manje radikalan. On je tražio da igra samo na jedan gol. I davao ih je mnogo. Fifa mu je, ipak, zabranila da igra na jedan gol i rekla da ne može tako da budu šampion“.

Potom se dohvatio i Arsenala...

„Imamo i treći tim, on je bio jako blizu. Igrao je na dva gola, davao ih, ali i primao. Ali, tražili su on Fife da igraju samo od januara do aprila, ali im je rečeno „nema šanse, igra se od avgusta do maja“, istakao je Murinjo.

Na kraju je, naravno, objasnio i zašto je Čelzi najbolji.

Čitavu priču Specijalnog organizator (Fudbalski klub Čelzi) ispratio je sa grafikom fudbalskog terena na ekranu. Murinjo je možda pretjerao, možda i nije. Sve je stvar ukusa, ali niko ne može da ospori da je inovativan...

Bonus video: