Rotković vodi Okžetpes ka plej-ofu

U nedjelju, u direktnom sudaru za šestu poziciju, Okžetpes je savladao Tobol sa 1:0, golom Rotkovića u prvom minutu sudijske nadoknade.
3 komentar(a)
Luka Rotković, Foto: Boris Pejović
Luka Rotković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.05.2015. 12:48h

Kada je zimus stigao u redove kazahstanskog Okžetpesa, i to iz Crnogorske lige, iz Mornara, Luka Rotković je kazao da konačno počinje njegova "prava karijera".

Samo tri mjeseca kasnije, nekadašnji talenat Partizana, kasnije napadač Petrovca, Budućnosti, Mladosti... može zadovoljno da podvuče crtu, iako sezona u Kazahstanskoj ligi nije ni na polovini.

Rotković, naime, uspješno predvodi svoj tim do glavnog cilja - plasmana među šest vodećih na tabeli, što donosi plasman u plej-of.

U nedjelju, u direktnom sudaru za šestu poziciju, Okžetpes je savladao Tobol sa 1:0, golom Rotkovića u prvom minutu sudijske nadoknade.

"Bio je veliki derbi, za plej-of. Da smo kojim slučajem izgubili, pali bi na osmu poziciju, što bi bio jako neugodan položaj. Trijumf je bio krucijalan i stigli smo do njega mojim golom u sudijskoj nadoknadi".

Samo minut kasnije, Rotković je zamijenjen, uz ovacije sa tribina.

"Gdje god sam igrao bio sam ljubimac navijača, uspio sam da to prenesem i ovdje, u Kazahstanu. Nije bilo lako, naročito u početku, treba se posebno dokazati kada ste stranac. Pregurao sam najteži period, na početku, u mnogome zahvaljujući i tome što su me saigrači prihvatili na sjajan način. Vjerujem da sam se odužio za ukazano povjerenje, iako prava iskušenja, prave utakmice, tek predstoje", kaže Rotković.

Nakon 13 kola, Rotković je najbolji strijelac tima sa četiri gola, a još dva je postigao u Kup takmičenjima.

"Sve ide super, prezadovoljan sam, svi me hvale, među najboljim igračima sam tima, već stižu ponude i iz drugih zemalja, ali ne razmišljam sada o njima. Skoncentrisan sam samo na to da se plasiramo u plej-of", zaključuje Rotković.

Bonus video: