„Epidemija” sa povredama: Tumba još drži glavu iznad vode

Jovetić trenirao sa Monakom, Janković takođe ne bi trebalo da bude problem, ali je povreda Nikole Vukčevića djelovala kao pravi šok za selektora Ljubišu Tumbakovića
106 pregleda 3 komentar(a)
Nikola Vukčević, Foto: Savo Prelević
Nikola Vukčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.10.2018. 09:14h

Prava “epidemija” povreda zahvatila je reprezentaciju Crne Gore uoči najvažnije utakmice u posljednje vrijeme, okršaja sa Srbijom u 3. kolu Lige nacija (11. oktobar, stadion pod Goricom).

Prvo Jovetić, Savić i Vešović, potom Janković, a juče i Nikola Vukčević - povreda veziste Levantea i objava da će pauzirati tri sedmice, djelovali su kao pravi šok za selektora Ljubiša Tumbakovića...

“Uzbuna” se desila čak i sinoć, Nebojša Kosović, je najavljen, a onda i povučen iz prve postave Partizana.

- Kosović je dobio visoku temperaturu pred meč, pa nije mogao da igra, a to je najbolje što je moglo da nam se dogodi - duhovit je, ali i ironočan Tumbaković, u kratkom raportu za “Vijesti”.

Sa kim će Crna Gora pred Srbiju? Tumbakoviću nije lako, ali ne gubi glavu...

- Šteta, velika šteta, taman kada smo imali veliku želju da se sakupimo, da se nadmećemo, da odigramo pravu utakmicu protiv pravog protivnika, kada smo rezultatima u septembru napravili pravu bazu za ono što dolazi, suočavamo se sa velikim problemima - kaže Tumbaković.

Povrede ne znače da Crna Gora neće biti motivisana, ali će biti puno teže...

- Pokušaćemo, naravno, ali zamislite da smo kompetni, sada kada se vratio Marušić, kada je Bećiraj zaigrao i počeo da daje golove. Bilo bi puno lakše... Umjesto da nadogradimo ono što smo uradili prošlom mjesecu, mi se suočavamo sa još većim problemima. Ipak, to su spoljni faktori i na njih ne možemo da utičemo. Želimo da usmjerimo energiju na teren, sa raspoloživim snagama.

Vukčević se povrijedio na čudan način - probudio se i vidio da mu je članak otekao...

- U stalnom smo u kontaktu. Očigledno da je u pitanju neka stara povreda, koja se ponovo javila. On je na spisku i doći će na okupljanje, ali ne znamo šta će biti - ne zna ni on, ne znam ni ja - kaže Tumbaković.

Ohrabrenje je stanje Stevana Jovetića - kapiten crnogorske reprezentacije juče je trenirao sa Monakom...

- Možda bude u protokolu za sjutrašnju utakmicu Monaka, u svakom slučaju nadamo se da će se oporaviti. Nije, međutim, dugo igrao i o tome treba voditi računa.

Marko Janković bi trebalo da bude spreman...

- Dobio je upalu trbušnog zida, a posljednju utakmicu Partizana propustio je zbog kartona. On ne bi trebalo da bude problem.

Na kraju, a ne manje važno, zapravo možda i najvažnije, je stanje Stefana Savića.

- Još nije odradio trening sa Atletikom - rečenica je Tumbakovića kojom je valjda i sve rečeno.

Defanzivac Atletika ima ubjedljivo namjanje šanse da se oporavi do utakmice sa Srbijom, direktnog duela za 1. mjesto grupe D Uefine Lige C.

Tri dana nakon meča sa “orlovima”, Crna Gora 14. oktobra gostuje Litvaniji u Viljnusu.

Bonus video: