"Bild": Di Mateo dobio otkaz u Šalkeu

U posljednjih 10 kola, tim sa "Feltins arene" je upisao dvije pobjede i po četiri remija i poraza, pa je uprava odlučila da raskine ugovor sa njim, jer je jedva sačuvano mjesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope
2 komentar(a)
Roberto di Mateo, Foto: Reuters
Roberto di Mateo, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.05.2015. 17:08h

Stigao je u oktobru, potpisao ugovor do juna 2017. godine, ali nije sačekao ni kraj maja 2015. na klupi - "Bild" piše da je Roberto di Mateo dobio otkaz u Šalkeu.

Italijan rođen u Švajcarskoj, koji je kao trener Čelzija osvojio Ligu šampiona, u prvih nekoliko mjeseci je impresionirao poslodavce, jer su "kraljevsko-plavi" dugo bili u igri za plasman u Ligu šampiona.

Ali, nakon herojskog ispadanja od Reala u osmini finala Lige šampiona (pobjeda u Madridu 4:3), tim iz Gelzenkirhena je igrao očajno.

U posljednjih 10 kola, tim sa "Feltins arene" je upisao dvije pobjede i po četiri remija i poraza, pa je uprava odlučila da raskine ugovor sa njim, jer je jedva sačuvano mjesto u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

"Bild" javlja da je Di Mateov menadžer Euplio Baśi krenuo ka Gelzenkirhenu kako bi definitivno raskinuo saradnju sa Šalkeom.

Bonus video: