Darmštat u Bundes ligi, Karslrue u baražu sa Hamburgerom (foto)

“Ljiljani” su savladali Zankt Pauli (1:0) i izborili povratak u Bundes ligu poslije 34 sezone
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.05.2015. 16:48h

Posljednje kolo u Cvajti bilo je izuzetno uzbudljivo, a najveći pobjednik je Darmštat - “ljiljani” su savladali Zankt Pauli (1:0) i izborili povratak u Bundes ligu poslije 34 sezone!

Gol odluke je postigao Kempe u 71. minutu i izazvao erupciju oduševljenja na “Merk štadionu”.

Prvo mjesto je odavno osigurao Ingolštat, a 3. mjesto i mečeve baraža sa Hamburgerom, zakazane za 28. maj i 1. jun, obezbijedio je Karlsrue, pošto je savladao Minhen 1860 (2:0).

“Lavovi” su, ipak, izbjegli direktno ispadanje, pošto će igrati baraž sa Holštajn Kilom, a u treći rang ide Ercgebirge Aue.

Tim Stefana Mugoše (igrao do 59. minuta) iščupao je remi sa Hajdenhajmom (2:2), ali nije mogao da pretekne tim koji je savladao oba puta ove sezone, jer ima goru gol-razliku.

Zbog istog razloga bi Kajzerslauternu bila uzaludna i pobjeda nad Ingolštatom (završeno 1:1), jer Karslrue ima za šest pogodaka bolju gol-razliku.

Ingolštat je završio sezonu sa 64 boda, pet više od Damrštata, Karlsrue je treći sa 58, a Kajzer je ostao na 56.

Karslrue će baraž mečeve za Bundes ligu sa Hamburgerom, jedinim timom koji nikada nije ispao iz elite, igrati 28. maja i 1. juna, a za Minhen 1860 i Holštajn Kil će se za Cvajtu boriti 29. maja i 2. juna.

Galerija

Bonus video: