Advokat na kraju sezone odlučuje o ostanku u Sanderlendu

0 komentar(a)
Ažurirano: 21.05.2015. 20:35h

Trener Sanderlenda Dik Advokat odlučiće na kraju sezone da li će ostati u tom engleskom fudbalskom klubu, nakon što je obezbijedio opstanak u Premijer ligi remijem protiv Arsenala.

Sanderlend je sinoć u Londonu odigrao bez golova sa Arsenalom i kolo prije kraja obezbijedio opstanak u Premijer ligi. U posljednjem kolu biće poznato da li će iz lige ispasti Njukasl ili Hal.

Advokat, čiji je pomoćnik crnogorski trener Željko Petrović, preuzeo je Sanderlend u martu, kada je otpušten Gus Pojet.

Sanderlend u posljednjem kolu u nedjelju igra protiv Čelzija, a bivši selektor Holandije i Srbije nije želio da kaže da li će ostati u klubu.

"Moraću o svemu da razmislim i odgovor ću dati sljedeće nedjelje. Ako nemate ništa protiv, to ću za sada zadržati za sebe", rekao je Advokat.

Holandski trener priznao je da se rasplakao na kraju utakmice, kada je njegova ekipa obezbijedila opstanak, ali i zbog reakcije njegovog dugogodišnjeg pomoćnika Berta van Ligena.

"To su emocije, za 25 godina sve smo uradili zajedno. On je počeo da plače, a onda sam to i ja učinio. Ne radi se o meni, već o svim ljudima u klubu, igračima. Niko nije očekivao da ćemo obezbijediti opstanak u Londonu protiv velikog kluba, ali poseban je osjećaj kada to uradite sami", rekao je Advokat.

Sve utakmice posljednjeg kola Premijer lige igraće se u nedjelju od 16 časova.

Bonus video: